Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Tudat, hasadás

Foghat-e macska egyszerre kint s bent egeret?

Karinthy Frigyes azt álmodta valaha, hogy két macska volt egyszerre s így játszottak egymással egy gombolyaggal. Én meg a hét közepén azt álmodtam, hogy felelős honatya és egy nagyváros polgármestere vagyok egyszerre. Gyulán párt- és frakciótársaimmal vagyok egy szálloda halljában. Többekhez hasonlóan én is árnyékolok magammal. Pontosabban mindkét énem egy „Rezsicsökkentés" feliratú bokszzsákot püföl. Ám az ütések különös módon nem is annyira a zsáknak, sokkal inkább nekem fájnak. Hol a képviselőnek, hol a polgármesternek. Hiába hajolok hol erre, hol arra, a zsák egyre kileng, s a maflások innen is, onnan is végül engem találnak el. Pénteken reggel egyszerre két vérző orral ébredtem.

Persze sejthettem volna, hogy ez lesz, hiszen már a korábbi árnyékoláskor is elértek a kesztyűk. Akkor még csak testre, gyomor- és vesetájékon. Az sem volt egyszerű. Most meg jó előre megmondta a főnököm, hogy a következő körben még nagyobbakat és többet kell ütni. Legalább tízszázalékosakat, s most már fejre is.

Hiába ingattam a kobakomat, sejtettem, hogy kétoldali énem elől már nem fogok tudni kitérni. Különösen azért nem, mert korábban beleraktam már a bokszzsákomba néhány városi közszolgáltató céget.

Szegények alig kapnak levegőt odabenn. Főleg azóta, hogy a radiátorokat januártól olcsóbban kell langyosra lehelniük. Ám az ő tüdejük is városom lélegeztetőgépén függött eddig is. Azóta rám lőcsölték a szemétszállítást, „olcsítva". Aztán meg a csatornát, amit persze rögtön meg is vágtak valami földbe rejtett hálózat miatt. Szóval az enyéim fuldokolnak odabenn is. Parlamenti főnököm viszont idejekorán előírta, hogy meg kell szavaznom ezek további fojtogatását, mert az jó lesz majd nekem is, meg az embereknek is. Még kihallani véltem olyasmit is, hogy itt most nincs helye a kispolgári nyavalygásnak. Meg ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Nincs mese, bólogatni kell.

De lehet, hogy nem is tudja a főnököm, hogy végül ez is nekem fog fájni. Mibe’ fáj ez nekem? – kérdeztem magam magamtól aggodalmas képpel. Sőt, eszembe jutott valami Duna-parton üldögélő ember nyomán az is, hogy foghat-e macska egyszerre kint s bent egeret.

Aztán csütörtökön ott Gyulán az az árnyékbokszolás. Ahogy a zsák előtt hajlongva, jobbról, balról pofoztattam magam magammal. Azóta a fejem kezd földagadni, szinte meghasad. Főfájásomon a vakarás már nem segít. Melyik orcámat tartsam oda legközelebb, ha az egy már régóta kettő?

Olvasóink írták

  • 2. RickCartman 2013. február 12. 23:10
    „dsj,ott a szerző neve a cím alatt, nem úgy, mint a tiéd”
  • 1. dsj 2013. február 12. 18:10
    „Aláírás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hess, baglyok

Éltették Mussolinit, szidták az Újpestet, s huhogtak a Rózsahegy színes bőrű csatárának: a néhány… Tovább olvasom