Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Traffipaxot az iskolákba!

Az iskolarendőrök civilben lesznek és úgy hívják majd őket, bűnmegelőzési tanácsadó.
Az oktatás mint hazánk jövője szempontjából a legfontosabb terület, nagy mázlinkra, óriási lehetőséget teremtett a kormány számára, hogy bizonyítsa, elkötelezett ezen a téren is, és számosan jó ötleteinek tárháza kifogyhatatlan.

Azt már minden pedagógus tudja, erről Rogán Antal is beszélt a minap, hogy míg a Bajnai Gordon vezette kormány elvette a pedagógusok egyhavi bérét, addig most ők négyhavit adnak vissza. Nem egyszerre, de mégis. Majd. Valamikor. Magam a számok és a százalékok útvesztőjében elveszek, de bízom benne, egy jó matektanár kiszámolja, valóban így van-e.

Egyébként, látva a minden pedagógusra tegnap hirtelen kiterjesztett életpályamodellt és az ezt szükségszerűvé tevő „hoffmannrózsa 2013" tervet, bizony szükség lesz jól megfizetett tanárokra, akik sok-sok időt töltenek majd ezután munkahelyükön. Hiszen az iskola ugye négyig tart, ha kell, ha nem. Hiába szeretne valaki otthon ebédelni, vagy mint én hajdanán, a nagymamámnál, erre csak külön kikérővel lesz esélye.

Az iskolában minden jelen lesz a tudásátadástól, az erkölcsi neveléstől kezdve a hitbéli fejlesztésig, a sportig, a zenéig. Egyszerűen botor az a család, aki otthon tanulna a csemetéjével, esetleg sportolni küldené napi kétszer, netán elvinné különórára, hogy hegedülni tanuljon. Nem kell keresgélniük, már az iskolában elhúzzák a nótájukat.

Látható és érezhető, a kormány az oktatás területéről is szeretné hamarosan kijelenteni, hogy jobban teljesítünk.

Nem akarok kukacoskodni az újabb egyértelmű sikersztorival, hiszen a szeptember eleji iskolakezdést már a diákok és a tanárok, az iskolaigazgatók – ahol vannak –, az összes Klik-munkatárs úgy várja, mint egy utazást Disneylandbe, de van még egy icipici, apró rés a pajzson.
Az iskolarendőrök, vagyis a – jaj, nehogy rosszul mondjam –, iskolai bűnmegelőzési tanácsadók – akik egyébként csak rendőrök – munkáját még nem tudták rendelet és törvény szerint kiteljesíteni. Egyelőre csak azt lehet tudni, hogy mit nem fognak tenni. Az azonban bizonyos, szükség van
rájuk.

Nekem mint szülőnek nagyon tetszik ez. Legyen rend és fegyelem, és a legjobb, ha ezt is az állam és nem egy pedellus vagy egy tanár, egy igazgató teremti meg. Kell a rendőr! Ám azokban az időkben, amikor éppen a másik iskolában inspekciózik, akkor is kéne felügyelet. A minden tantermet figyelő kamerarendszer kiépítését én a „hoffmannrózsa 2014" terv részeként tudnám elképzelni, de addig is a folyosókon felszerelhetnének traffipaxokat, amelyek nemcsak lefényképeznék az óránként 10 km/h sebességnél gyorsabban rohangáló diákokat, de kisebb áramütést is mérhetnének rájuk. 

Olvasóink írták

  • 1. gabodick 2013. augusztus 29. 18:27
    „Ez egy jó cikk - csak kár, hogy ennyit szövegelt a bejegyzés írója.
    Elég lett volna annyi is, hogy:
    -Diktatúrában élünk !

    Bocs, kedves Fábián György; azt hiszem érthetö az iróniám.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pár beszéd

De azért legyen előválasztás, ugye? Szerinted? Szerintem igen. Szerintem nem. Tovább olvasom