Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Tovább, tovább

Ha a nagyvállalatok szívnak, akkor szívunk mi is.

Kíváncsi vagyok, meddig ragaszkodik a kormány ahhoz, hogy a megszokott „óvó állam kontra nyerészkedő multik" gondolatmenetre felfűzött magyarázatokkal terelje el a figyelmet egy újabb megszorításról, ahogy azt most az internetadóval teszi.

A nagyvállalatokat sújtó különadóról még csak-csak lenyomták az emberek torkán a magyarázatot, hogy pusztán a csúnya burzsujkapitalista multik megadóztatásáról van szó a terheket nyögő kisemberekkel szemben, de a bankadónál már egyre többen kezdték kapiskálni, hogy ez nyilvánvaló reklámszöveg. Hogy a nyerészkedő multik vásárlói, ügyfelei, sőt, dolgozói is maguk a fent említett kisemberek – akikre gondolkodás nélkül hárítják tovább a pluszterheket. Hogy számos külföldi vállalat és bank kivonul Magyarországról, természetesen magyar dolgozókat rakva az utcára, ahogy az egész iparágak – például a dohányárusítás – megszüntetése sem a nyerészkedő külföldi tőkéseket, hanem a mi szomszédunkat, barátunkat, bácsikánkat tette munkanélkülivé. Hogy nyögjük a banki szolgáltatások emelkedő terheit, hogy az energiaszolgáltatók már nem fordítanak fejlesztésre, hogy az agyonadóztatott cafetériajuttatásokról egyre több cég kénytelen lemondani. Azt pedig valószínűleg csak a nagyon elvetemültek állítják meggyőződéssel, hogy állam bácsi majd gondoskodik a hátrahagyottakról (már arra sem emlékezve, hogy volt már ilyen, de annak is rossz vége lett).

Nem, kérem, ha a nagyvállalatok szívnak, akkor szívunk mi is, a piacgazdaság jellegzetességeiből kifolyólag ugyanis igenis ránk hárítják majd az internetadót is, mint az összes többit – mert hát ki másra? Persze majd ezt is, ahogy a bankadót, mindenféle ködös tételekben, mondjuk „éterhasználati díj" formájában látjuk viszont a számlánkon, így rá lehet fogni: nem, ez nem az adótól van, semmi köze hozzá... Hát nem megint irreálisan lehúznak minket a multik??

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A taxisok és ’56

Dehogy lenne itt ma taxisblokád! Tovább olvasom