Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Több tiszteletet!

Az USA elnöke úgy véli, hogy az erősödő nyomás a civileken a demokrácia aláaknázását célozza.

Barack Obama szerint Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat. Az amerikai elnök a Clinton Globális Kezdeményezés New York-i éves tanácskozásán mondta ezt a napokban, és a civil szervezetek támogatásának fokozását ígérte világszerte – adta közre az Index.
Ezzel egy időben a MTI híradása szerint szlovák civil szervezetek felhívással fordultak Lajcák külügyminiszterhez, arra kérve, hogy folytasson párbeszédet a magyar külügyi tárcával a magyarországi civil szervezetek érdekében.

Közben a TASR hírügynökség tájékoztatása alapján 121 szlovákiai civil szervezet csatlakozott csaknem ezer európai NGO felhívásához. Arra kérték az unió vezető szerveit, hogy reagáljanak a nyugtalanító magyarországi eseményekre.

Kétféleképpen lehet erre itthon válaszolni. Egyrészt úgy, ahogy már megszokottá vált: nagyobb tiszteletet követelünk Obamától is, a szlovákoktól is, és mindenkitől. Részben ez meg is történt, hiszen a külügy közleménye szerint Obama megjegyzéseinek nincsen ténybeli alapja.

És persze lehetne reagálni úgy is, ahogy az USA viszonyul a civilekhez. Ott a partneri együttműködés az egész kormány feladata lett. Az elnök utasította a minisztériumokat és a kormányzati hivatalokat, hogy rendszeresen konzultáljanak és működjenek együtt a civil szervezetekkel.

Nagyobb tiszteletet kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A krumplileves az idén is krumplileves - jegyzet a kapuvári húsgyár körül kialakult Jobbik-Fidesz vitáról

"Könyörgöm, ne ilyenkor jusson eszébe egy magát politikusnak valló embernek, hogy a gyár négyszáz… Tovább olvasom