Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Titkos ügynök

Marad a szokásos kétely: vajon ki hazudik?

Lebukott. Illetve ezt állítja saját pártjának kivételével mindegyik parlamenti párt Kovács Béláról. A közelmúltban lezajlott nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatása után sorra megszólaltak a pártok prominensei az ügyben, a bizottság MSZP-s elnöke, Molnár Zsolt szerint: sok részletre fény derült, de sok részlet még tisztázatlan.

Keményebben fogalmazott a fideszes alelnök Németh Szilárd, kimondta, hogy Kovács szervezett kapcsolatot tartott fenn az orosz titkosszolgálattal, ezt pedig megfelelően bizonyítják a nemzetbiztonsági szolgálatok kép- és hangfelvételei. Részletekkel azonban nem szolgálhat, hiszen az Alkotmányvédelmi Hivatal harminc évre titkosította a tanácskozáson elhangzottakat.

Vajon miért? Nincs joga a magyar állampolgárnak megtudnia, hogy az a képviselő, akit megtisztelt a bizalmával, hazaáruló vagy sem? Vagy netán a magyar titkosszolgálat olyan eszközöket használ a lehallgatáshoz, megfigyeléshez, ami világszerte párját ritkítja és tűzzel-vassal meg kell őrizni a titkát. Ugyan kérem. Ilyenkor jönnek az összeesküvés-elméletek. Vona Gábor el is ültette a szkeptikusok fülében a bogarat: talán azért robbant ki a kémügy, mert a miniszterelnököt Joe Biden amerikai alelnök arra kérte, gyengítsék meg az EP-választás előtt a megerősödött „szélsőjobbos" pártot.

Mit is tehet Vona ebben a helyzetben? Tökéletesen tisztában van azzal, hogy a pártja jelenlegi népszerűségét szókimondásának és tagjai hirdetett hitelességének köszönheti. Ezeket mindenáron meg kell őriznie, ezért felveti az összeesküvés-elméletet, megindítva ezzel a közbeszédet. Mindezek után az állampolgárban csak kérdések maradnak és a szokásos kétely: vajon ki hazudik? Egyszerű a megoldás: fel kell tárni a bizonyítékokat, eloszlatva minden kérdést. Hiszen a hazaárulás mégsem maradhat büntetlen kis hazánkban. Legfeljebb várunk rá 30 évet...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságérzet

A Fradi szervezte a tornát: oké, de Pintért nem az MLSZ alkalmazza? Tovább olvasom