Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Térfigyelés

Több mint 90 kamera működik a rendszerben Győrben.

Nem kétlem, hogy múlt csütörtöktől a Győrkőc-fesztivál végéig a belváros összes kameráját a labdákra irányították. Szinte látom, ahogy a rendőrök elpihentek a szolgálat után, s lecsukódó szemhéjuk mögött lassan halványultak el az álomba hívogató, piros-fehér foltok. Egy pötty, két pötty...

Mégsem térek napirendre afelett, hogy előtte öt nappal viszont hány labdát cipeltek át az összes belvárosi kamera előtt. Egy labdát, két labdát, három labdát, kétszáz labdát.

Nem ez volt a legmegfelelőbb hét arra az alkalomra, hogy a városvezetés újabb nyolc kamera átadását jelentse be Győrben. PR szempontjából mennyivel jobb, ha előbb a meglévő rendszer vizsgázik le és utána örülünk a 16 milliós – központilag is támogatott – beruházásnak. Például – megtörtént két évvel ezelőtt – elfogott a rendőrség egy időst bántalmazó társaságot, akiket a térfigyelő rendszer buktatott le. Itt van hát újabb öt kamera Győrnek!

Vagy ez is valós példa: kamerák segítségével rekonstruáltak a Szent István úton egy balesetet, amit egy pirosba hajtó okozott. Rakjunk új figyelőpontokat Szigetbe is!

Most viszont másképp fest a mérleg. Több mint 90 kamera működik és 200 labda eltűnése jelenhetett meg a monitorokon. Tudjuk jól: „értékelés alatt" állnak a felvételek, s nehezíti a nyomozást, hogy szombat éjszaka, június 28-án sötét volt.

Nem kell hogy laikusként értsem. A traffipax éjszakai felvételeit hibaszázalék nélkül ki tudják értékelni. S közben ezek a tolvajok – utcai világítás mellett – nem 150-nel tartottak bakot egymásnak, nem a megengedettnél gyorsabban bogozták le a kétszáz labdát s vitték keresztül árkon és bokron.

Győr az egyik legbiztonságosabb város. Szabadheggyel együtt hamarosan 100 kamerája lesz.

És az új mérleg szerint átlagosan mindegyikre jutna: egy labda, két labda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hisz a szemének

Meccsenként két alkalommal az edzők kérhetnék a videobírót, amikor megáll a játék. Tovább olvasom