Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Terelés

A kitiltásokat száműzték a lapok az ötödik oldalra.

Érdekes dolog a politikai kommunikáció. Néhány esetben az is jó lehet, ami éppen nem túl jó. Remek példa erre a netadó. Szüksége volt rá a kormányzatnak. Úgy gondolom, nagyon is. A világ politikai kommunikációjában számtalan példát találhatunk a terelésre. Az USA-ban tereléssel próbálták megoldani – jelzem, nem túl nagy sikerrel – a Water-
gate-ügyet, a Warren-bizottság mindenféle mondvacsinált magyarázattal próbálta elterelni a figyelmet a Kennedy-gyilkosság körülményeiről, az olaszoknál pedig évtizedekig beszéltek mellé a kormányzat és a maffia kapcsolatairól.

Most Magyarországot érte el a „terelési hullám". Az elmúlt hónapokban naponta szólt a közbeszéd a svéd alapok körüli anomáliákról, a nemzetközi sajtó hetente közölt cikket a hazánkban működő civil szervezetek diszkriminálásáról, és legutóbb kormányválság közelébe sodorta a vezető koalíciót a kitiltási botrány. Semmiről nem szóltak a hírek, csak arról, hogy mikor mondják meg végre, kik azok a kormánytisztviselők, akik nem kaphatnak vízumot Amerikába.
Megoldás kellett. Olyan, ami sok embert megmozgat, és nagy biztonsággal „elviszi" a sajtótermékek címlapjait. Egyetlen megoldás létezhet egy ilyen helyzetre, egy olyan, ami zsebre megy. Fel kell dobni egy hírt, hogy megadóztatunk egy olyan terméket, amit sokan, esetleg majd mindenki használ, ám volumenében mégsem túl nagy tétel. Ez nem is lehet más, mint az internet. Ráadásul a hírt a lehető legrosszabb kondíciókkal kell bejelenteni, így biztos a közfelháborodás. (Néhány napon belül úgyis lehet finomítani céges és magánszemélyeknek szóló felső küszöbbel…)

Nos, a számítás úgy tűnik, bevált. Napok óta címlapos a netadó, a kitiltásokat pedig száműzték a lapok az ötödik oldalra. A politikai kommunikáció ismét célba talált…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy kettő

A futballhuligánok fehér alapon fekete kockás sálat használnak.
Tovább olvasom