Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Tele bugyellárisos akcióterv

A nemes keresztényi megfontolásból született „otthonvédelmi akcióterv" kapcsán óhatatlanul eszünkbe juthat egy jézusi gondolat...

A devizahitelesek számára is tartogatott bejelentést a Parlamentben ismertetett országvédelmi szakramentum. A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetsége javaslatot tett arra, hogy „otthonvédelmi akciótervben" rögzítsék a korábban már megállapított devizaárfolyamokat. Így az egyre csak növekvő törlesztőrészletet nyögő svájci frankosok 180 forint, az eurósok pedig 250 forint árfolyamon fizethetnék vissza egy összegben fennálló devizahiteleiket. Elemzők szerint ez akár több millió forintos előnnyel is járhat azok számára, akik élnek a felkínált lehetőséggel.

Tartok tőle, hogy ez az „otthonvédelmi akcióterv" nem a rászorulóknak jelent kiutat. Nem azoknak, akik egyre csak mélyebbre süllyednek a kedvezőtlen pénzügyi helyzet ingoványában. Akiknek szinte lehetetlenné teszi mindennapjaikat a részletfizetések egyre csak nagyobbodó súlya. Akiknek ezek után sem lesz több pénzük, de otthont akartak. Európait.
Ám azok, akik az „otthonvédelmi akcióterv" során most csípőből rendezik devizahiteleiket a rögzített árfolyamon, valószínűleg eddig sem okozott gondot a törlesztés. Mert tehetősek. Tele bugyellárissal sem a részletek fizetése, sem a kedvező árfolyamon való egyösszegű visszafizetés nem lehet probléma.

Igaz is, a javaslat a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetségétől érkezett. A nemes keresztényi megfontolásból született „otthonvédelmi akcióterv" kapcsán óhatatlanul eszünkbe juthat egy jézusi gondolat: „akinek van, annak még adatik, akinek nincs, attól azt is elveszik, amije van..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felülnézet

Egy politikus már-már soha nem lehet biztonságban, már-már soha nem lehet biztos abban, hogy amit… Tovább olvasom