Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tavaszi áradás...

Tavasszal az ár elönt mindent... Legfőképpen a benzinár.

„Sok kicsi sokra megy" – tartja a közmondás. Mint tudjuk, a népi bölcsességek örök érvényű igazságokat fogalmaznak meg. Lehet hozzájuk igazodni.

Anélkül, hogy az üzemanyagok hazai drasztikus áremelésének gazdasági okait boncolgatnánk, gondoljuk csak el: a heti „kismértékű" felsrófolások sorozata idővel mekkora benzinárhoz is vezetett.

Nem is olyan régen elemzők és szakértők a 350, majd a 400 forintos árat is „lélektani" küszöbnek nevezték. Mi pedig sejtettük jól, a jámbor magyar lélek ennél sokkal, de sokkal nagyobb – belefér abba még a 440 forintos benzinár is. Igazunk lett, bárcsak ne lett volna igazunk... A „tankolni muszáj, élni nem" jelszó jegyében az átlagautós ugyanis úgy gondolkodik: ha a kocsiba töltök 30 litert, az is csak 150 forinttal kerül többe, mintha egy hete álltam volna be a kúthoz. S ugye mit kaphat az ember 150 forintért?

Eszünkbe juthat: ez a „sok kicsi sokra megy" alapvetően mégsem igaz mindenre. Például a többségben lévő átlagemberek és a kisnyugdíjasok sok-sok kiskeresete soha az életben nem fog sokra menni. Lehetne persze most társadalmi és szociológiai felvetésekkel élni, milyen általános problémákat okoz a féken nem tartott benzinár, hiszen az kihat az élet minden területére. De rájövünk: „sok beszédnek sok az alja". Így hát akkor most be is fejezzük...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki az a bunkó?

Tovább olvasom