Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Tananyag

Körvonalazódik a szomorú kép, mi lesz a tananyag idén.

Amióta megérkeztek az idei tankönyvek, sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből. Eddig azt hittük, hogy nagy kárt a gyerek világnézetében nem lehet okozni egy informatika-tankönyvvel, ehhez képest körvonalazódik a szomorú kép, mi is lesz a tananyag idén.

Erőszak: az informatikacédén baltás gyilkos öl meg egy kislányt, majd a méhek kiszúrják a szemét. Álszentség: „A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn." (2014-ben? Remélem, aki e sorokat írta, még mindig szűz.) Kirekesztés: „Nem tartjuk elfogadhatónak az azonos neműek nemi közeledését." (No comment.) Hátrányos megkülönböztetés: a 6. osztályos természetismeret-könyv szerint a fiúk és a lányok szellemi képességei eltérőek. (Üzenem a szerzőnek: az övé lehet, hogy az volt.) Demagógia: nem titok többé, hogy aki CNN-t néz és Coca-Colát iszik, Nike cipőben jár, az léha Nyugat-imádó. (Pfuj!) Előítéletek: a ruházatról nemcsak azt lehet megállapítani, ki milyen társadalmi réteghez tartozik, de azt is, milyen településen él. (Éljenek a társadalmi sztereotípiák!)
A szülőknek eddig azért kellett aggódniuk, megérti-e a gyerek a leckét.

Ma már sokan abban reménykednek, hogy nem... Demagóg oktatáspolitikai szakemberek helyett pedig inkább pszichológusokra lenne szükség, akik elmagyarázzák szegény szülőknek, hogyan vezessék rá az iskola tekintélyének minimálisra csökkentése nélkül a gyereket, hogy nem kell minden baromságot elhinni, ami a tankönyveiben áll.
Szerencsére nekünk még van jó öt évünk az iskolakezdésig, különben gondban lennék, hogy magyaráznám meg a nyitottság és elfogadás szellemében nevelt lányomnak, miért hall az iskolában az itthon belé táplált – mellesleg az egyetemes emberi értékeknek megfelelő – világnézettel homlokegyenest ellentétes dolgokat. Azt meg pláne, miért kellene rosszul éreznie magát, amiért szerelemgyerekként házasságon kívüli, „bűnös" kapcsolatba született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűn, bűnhődés

A hívek készen állnak a változásra, ami fontos üzenet.
Tovább olvasom