Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Tágított fejjel

Tisztelt MTVA! Álláspályázatom önöknél a következő.

Már engem is képeznek a „manipuláció, befolyásolás, médiaetika" szakon, hogy hatékony sejtje legyek az új híradónak. Tisztelt MTVA! Semmiféle újságírói tapasztalat nem gátolja felkészítésemet, ám független gondolkodásomat a suliújságban publikált cikkeim igazolják.

Ezek olyan etikai kérdéseket feszegetnek, mint: hogyan óvjuk meg az államfőt a bulvárkacsától, szabad-e személyes indulatunknak helyt adni, ha elfogy a türelmünk a kormányzati sikerek sorát elhallgató hírportálok miatt? (A válasz: igen.) Bírálhatjuk-e a bíróságokat, ha a hírhamisítás fogalmát tévesen értelmezik?

(Igen, s elvárható, hogy pert indítsunk.) Szabad-e a közösségi oldalakon politizálni? (Igen, de a függetlenségnek csakis addig a határáig, ameddig nem értelmezhető a kormány bírálataként.) Félévi átlagomat csak egy négyes rontja le. Azt hittem, hogy Darák Péter az első főbíró, de már tudom, hogy a 2002-ig regnáló Solt Pált 2009-ben Baka András követte, akinek esetleges kiretusálásáról később döntenek.

A médiatechnika is érdekel. A suliban többek közt arra kerestem választ, hogyan tudnék egyszerre két olyan helyszínről is élőben jelentkezni, ahol épp adót csökkent a kormány, s érdemes-e körbeforgó kamerát vinni arra a tüntetésre, amit máshol tartanak? Természetesen lerántom a leplet az amerikai hecckampányról, a harácsolás kárát kormányunkra hárító bevásárlóközpontokról, a civiltüntetések mögött álló pártvezetőkről.

(Azaz elnézést, ez már a másik hírcsatorna adása volt, szabad még a vizsgán rájuk hivatkozni?) Szívesen vállalom dühös vagy elégedett lakók szerepét, s már holnap Zsámbékra költözöm a hatodik kerületből, hogy kiélvezzem az útdíj előnyeit. Csupán egyetlen feltételem van. Vasárnap misére megyek, úgyhogy dolgozzon maguknak, akinek hat anyja van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várólisták listája

Ha most meg lehetett találni rá a költségvetési pénzt, akkor javaslok még néhány területet. Tovább olvasom