Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Tabutéma

Az újságíróknak dzsungelharcot kell vívniuk azért, hogy végül válaszokat kapjanak.

Mielőtt felszólalt az Európai Parlamentben, a magyar kormányfő azt mondta kedden újságírók előtt, hogy „...az ezzel kapcsolatos vita Magyarország számára valójában a szólás-, illetve véleményszabadság kérdése. Azt akarjuk, hogy ne legyenek tabutémák, és mi dönthessük el, hogy miről beszélünk."

Nemes gondolatok. Olyan kiváló meglátások, hogy leg- először itthon kellene bevezetni őket. Mert mi is jellemzi a hazai szólás- és véleményszabadságot? A sok milliárd forint közpénzből felpumpált közmédia hírműsorai már-már nézhetetlenek és hallgathatatlanok, olyan nyilvánvalóan kormányzati szócső és pártpropaganda-gépezet lett belőlük. Közben dombokká gyűlnek a szőnyeg alá söpört tabutémák. És érdekes módon a vádhatóságoktól is rendre olyan információk
szivárognak ki, amik csak a politikai ellenfeleket feketítik.
Vidéken is, szinte minden nagyobb városban kiépültek állami médiaközpontok, szintén temérdek pénzből, az óriási propagandagépezet részeként.

A közalkalmazottak, hivatalnokok, hatósági emberek nyilatkozati lehetőségét pedig központosították, az újságíróknak hosszú dzsungelharcot kell vívniuk annak érdekében, hogy végül válaszokat kapjanak kérdéseikre, pedig az olajozott közérdekű tájékoztatás az államapparátus alapvető kötelessége lenne.

Bónuszként a független médiát különadóval és már-már betarthatatlan törvényekkel sújtják.

Ezért teljesen egyetértek Orbán Viktor miniszterelnök úrral: Magyarország számára valóban fontos a szólás- és véleményszabadság kérdése. Azt akarjuk, hogy ne legyenek tabutémák, és mi, polgárok dönthessük el, hogy miről beszélünk.
Mindegyik javaslat követendő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdag városok

Botorság lenne feltételezni, hogy ennyi örömmel vett ígéret mögött nincs meg a fedezet. Tovább olvasom