Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Szorgalom

A gyíknak tűnő sárkánnyal is duplán jót tettek, mert most végre nem a méreteit cikizik, hanem a színét.

Amikor a butaság szorgalommal párosul. Bátran mondhatok ilyet, én is csináltam hasonlót. Házfelújításunk máig legtöbbet emlegetett momentuma, amikor úgy döntöttünk, hogy az új faablakokat és ajtókat mi festjük le. A generálkivitelező másnap (szembesülve az eredménnyel) csak annyit kérdezett: „...de miért nem hagyták abba?"

Nagyjából azt látta, amit most a győriek a Szent György-szobornál; a különbség annyi, hogy épkézláb válasz híján valami ilyesmit még ki tudtunk nyögni: ugye rendbe tudják hozni?

Utólag kezdek elbizonytalanodni. Lehet, hogy nekünk is azt kellett volna mondani, hogy nincs gond, hisz „erre alkalmas" festéket használtunk, az ablakokon csak „elkezdődött és láthatóvá vált az anyagra jellemző természetes oxidáció", a rusztikus felület pedig nem festékmegfolyás, hanem a természet áldása. Leírni mondjuk könnyebb, mint a szakember szemébe mondani. Ennyi haszna hadd legyen a mi szakmánknak.

A gyíknak tűnő sárkánnyal is duplán jót tettek, mert most végre nem a méreteit cikizik, hanem a színét. Más dolog, hogy akik a bizonyítványt utólag magyarázzák, ezt a sárgaréz dolgot valahogy még a helyére tehetnék. Ha szépen megkérnek persze, én réznek látom a bronzot, sorstársaim vagytok, fiúk, tudom, milyen érzés ez. De Győr teljes lakosságától ne várjanak ekkora empátiát, nem mindenki baltázta el lakása összes nyílászáróját, így nem is tudhatja, hogy megállni bizony nem lehet, ha a szorgalom (vagy ez esetben a kiadott feladat) hajtja az ember kezét. Helyette azt látják, amit.

De nem kellene ekkora feneket keríteni a dolognak, s nagyobb dolgot sem tenni, mint amekkora a gyík-sárkány maga: valami olyasmit nyilatkozni (másodjára), hogy jót akartunk, de elszúrtuk; azt mondták nekünk, ez réz, holott bronz volt; akit szakembernek hittünk, mégsem volt teljesen az, mert a sav gusztustalanul végigmart mindent; egyelőre mást nem tudunk javasolni, mint hogy este nézzék a szobrot, akkor nem annyira csúnya; ja és igen: bocsánat, hülyeség volt, kijavítjuk.
Ha ennek a felét elmondják, nem akarom tudni, hogy ...de miért nem hagyták abba?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberközelből

Egy államot kiválóan jellemez, hogy mit tesz az elesettjeivel. Tovább olvasom