Kisalföld logö

2017. 01. 25. szerda - Pál -8°C | -1°C Még több cikk.

Szomorú vasárnap

A múlt hétvégén sem tudtam rájönni arra, kinek jó ez az egész.

Unalmas volt a vasárnap. Ahelyett, hogy szokás szerint vásárlással és plázázással töltöttem volna az egész napot, kénytelen voltam máshogy elütni az időt – csodálkozott is a kislányom, miért kezdek vasárnap(!) mesét olvasni neki... Hát még, ha tudná, hogyha ez így megy tovább, jövő héten még játszótérre is elviszem!

Tegnap minden médium helyzetjelentéssel indított: helyszíni beszámoló kongó plázákból és nyilatkozatok elégedetlenkedő vásárlóktól, akik tömegnyomorban töltötték a szombatot, lévén, ez az egyetlen hétvégi nap, amikor elintézhették a bevásárlást... Kíváncsi vagyok, a templomok, színházak és játszóterek forgalma mennyivel ugrott vagy ugrik meg a vasárnapi zárva tartás hatására, de kicsit még mindig nehezményezem, hogy a törvényhozók teljesen hülyének néznek – persze nem csak engem –, amikor azt hiszik, bárki azért kezd el a családjával társasjátékozni és kirándulni, mert éppen zárva van a pláza. Amellett pedig, hogy eleve lázadozom az ellen, hogy „mert csak" alapon mondja meg nekem bárki, mikor szabad megvennem a gyereknek a havi adag pelenkát, nem tudok szabadulni attól a balgyanútól sem, hogy mégsem teljesen egészséges, hogy pártunk és kormányunk erőszakkal kívánja a saját irányítása alá vonni a piac (máshol egyébként maguktól is remekül működő) törvényeit.
Ahogy az elmúlt hónapokban, úgy a múlt hétvégén sem tudtam rájönni arra, kinek jó ez az egész – leszámítva a kormányközeli, „kiskapus" üzletláncokat (és ezzel persze meg is van a válasz...). Csak remélni tudom, hogy ha az érintett politikusok nem is, de legalább az édesanyjuk (akiket valószínűleg sokan és sűrűn emlegetnek mostanában) a saját bőrükön tapasztalják, milyen érzés hétről hétre szívni egy demagóg intézkedés miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugye nem!?

Még a számok sem segítenek enyhíteni a lelki sérelmeket. Tovább olvasom