Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Szőkített áfa

Itt és most pusztába kiáltóénak tűnik a hang.

Ha nem itt és most élnénk, bizonyára az év botránya lenne Horváth András hivatali visszaélés miatt tett feljelentése. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) most lemondott munkatársa a sajtónak arról beszélt, hogy a nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forintnyi nagyságrendben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

„Nagyon erős gazdasági érdekcsoportok irányítanak különböző adóhivatali felső vezetőket. Ezek az erők már lassan a politika felett is állnak... Talán lesz egy olyan politikai-korrupciós ügy végre, aminek következménye lesz, amiben valamilyen felelősségre vonással fejeződik be a történet" – állította Horváth az Indexnek.

Persze volt munkatársa ellen azonnal viszontfeljelentést tett a NAV, mondván, a Nemzetgazdasági Minisztérium egyetlen hétvége alatt(!) lefolytatta náluk a belső vizsgálatot, s Horváth András állításai nem bizonyultak helytállónak.

Az eset kapcsán a bevezetőben használt többszörös feltételes mód sajnos indokolt. Nem mintha az évi legalább ezermilliárd nem érné el a honi ingerküszöböt – ennek morzsáiért képesek vagyunk haladéktanul betódulni egy hipermarketbe akciók idején. Sokkal inkább azért, mert a mérték – az évi teljes magyar költségvetés bő huszada – annyira elképesztő, hogy ekkora pénz már nincs is. Pedig van. Valahol. Aztán sem a kormánypárt, sem pedig legnagyobb (hm?) ellenzéke eddig nem mozdult rá Horváth szavaira. Pedig a volt adóügyes azt is állította, hogy korábban egy fideszes politikust (később nevesítette is: Rogán Antal) is tájékoztatott tapasztalatairól.

Ezzel együtt az emberek nálunk már nem hisznek a „horváthoknak". Csakis a pártszóvivők szavainak van itt még némi húzása. Pártszimpátia függvényében, szerva itt, csere ott. Aztán annyira hihetetlennek tetszik az ügy; ezer-ezerhétszáz milliárd üzemszerű elcsalása – hogy nálunk ilyen nem történhet meg. Valaki minket félre akar vezetni...

Mert hát akinek egyszer a forró étel megégette a száját, az aztán még az aludttejet is megfújja. Volt itt nekünk ugyebár már egy bajai csalós videónk is, amiről azóta sem tudjuk, hogy ki, kinek a micsodájával és főleg miért gyártatta. (Megjegyzem, nálunk ma már a kertévék szappanoperáiban is az amatőrök uralják a stáblistát.) Azért a bajai videó nyomán annyi már sejlik, hogy Ildikó és Laci azóta visszakerült az MSZP spájzába, a Feri pedig „itt van, bejött a szobába".

Aztán megéltünk már egy olajszőkítős, eredeti tőkefelhalmozásos évtizedet is. Akik szóltak róla, azoknak is befogták (-tömték) a száját.
E mai honi közérzületi kételkedésbe hasítottak bele Horváth András szavai. Itt és most pusztába kiáltóénak tűnik a hang. Mi itt már kérem nem hiszünk el senkinek semmit: leszámítva ugyebár a Békemenet-fílinget, mínusz kirendelt CBA-sok. Ugyanis a mi hazánkban már semmi sem az, mint aminek látszik... Bár a huszonhét százalékos áfa lepapírozós utaztatása még mindig igen jó oddsokat ígér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állam polgárai

Máltán háromszor annyit kell leszurkolni az állampolgárságért, mint idehaza: emiatt is… Tovább olvasom