Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Szívrablás

Megkezdjük a tavaszi nőostromló hadjáratot a nőnap-locsolás-anyák napja triumvirátus előtt behódolva.

A tavasz első csalhatatlan illatát nekem az a virágcsokor hozza, melyet ma vázába tesznek rétestésztagyúrásban fáradt nagymamák, cserepes virágra esküvő feleségek („a vágott két nap alatt elszárad"), óvodásalkotást dicsérő édesanyák, elpiruló nagylányok, nőiségükre már büszkélkedő kisebbek. Mi, fiúk-férfiak pedig megkezdjük a tavaszi nőostromló hadjáratot a nőnap-locsolás-anyák napja triumvirátus előtt behódolva. A hölgyek szívéhez utat nyitó figyelmességért járó viszonzás jóval több egy nyugtázó mosolynál és két „cuppanósnál".

Joggal vagy (ha úgy érzik szükségét) igazi érdem nélkül is büszkék ránk, ha az elemekből összerakjuk a szekrényt, megjavítjuk az autó lámpáját, de még azért is, ha nem félünk kikergetni a lakásból a betévedt darázst. Tudják, férfiúi büszkeségünket „legyezgetik", ami nekünk oly kedves. Nem felejtik el az éjszaka közepén megkérdezni, kedvenc csapatunk továbbjutott-e a Bajnokok Ligájában a későig tartó meccsen. Szívükre veszik, ha bennünket ér igazságtalanság, ápolják lelkünket, őrzik a családi harmóniát, féltik szeretteiket, keresik az egyensúlyt a boldogság tartóhídján.

Éppen száz éve, 1913-ban csatlakozott Magyarország a nőnapi felhíváshoz: az Országos Nőszervező Bizottság akkor még csak röplapokat osztott, a következő évben már országszerte rendezvényeket szerveztek. Mára ugyan munkásmozgalmi hangulatát elveszítette, ám a virágáruslobbit emlegetők is belátják: rendszertől, politikai és vallási hovatartozástól, anyagi helyzetünktől és aznapi hangulatunktól függetlenül szeretjük és ünnepeljük – nem csak ma – a nőket.

Mi lehet: öt betű és a (női) szívhez szól? – tette fel a kérdést évtizedeken keresztül koncertjein, lemezén a kispálos Lovasi, de mindig csak addig jutott, hogy nem a hegedű (mert ugye az hat betű). A megoldás egyszerű, ha mi is úgy akarjuk: a férfi. Bár ha a mai nőnapra gondolok, akkor szóba jöhet még persze ötbetűsként a virág vagy a rózsa is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágtemplom

A természet, a tőzikés-tölgyes is egyféle templom. Gyógyító erő. Tovább olvasom