Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szíj Melinda, a nemszeretem ember

Bár lokálpatriótának vallom magam, s alapjáraton szívesen segítek szerencsétlen sorsú, "lúzer" embereken, Szíj Melindát egyszerűen nem tudom megkedvelni hónapok óta.

Amikor az első Megasztár döntők egyikén meghallottam énekelni Melindát, kapásból tévedésnek éreztem, hogy a hangi adottságokat tekintve Susan Boyle-hoz hasonlítják a győri hölgyet.

Azt még ennél is nagyobb túlzásnak gondolom, hogy Szíj Melinda lelki világát bonyolultnak próbálják beállítani a TV 2 dramaturgjai – véleményem szerint a győri versenyző minden problémájának gyökere pont abban keresendő, hogy meglehetősen egyszerű.

Persze, Szíj Melindát lehet szeretni vagy utálni, az tény, hogy a TV 2-nek úgy van rá szüksége, mint egy falat kenyérre. A rendkívül gyenge, ötödik szériáját futó tehetségkutatóban nem csupán közepes képességű énekeseket sikerült összegyűjteni, de igazi egyéniségeket közöttük nagyítóval sem találni.

Így jobb híján Melinda éppen aktuális érzelmi kitöréseinek kell a hátán cipelnie az egész bukott produkciót – igaz, a nézettségi versenyben az X-Faktor ennek ellenére is simán a földbe gyalulta a Megasztárt –, a nagy kérdés már csak az, hogy a csatorna engedelmeskedik-e a népakaratnak, s hagyja-e megkoronázni Melindát?

(Az könnyen kikövetkeztethető, hogy a győri hölgy eddig még soha nem állt a kiesés közelében, sőt, inkább az valószínűsíthető, hogy az első két hely valamelyikén jutott tovább a következő döntőbe.)

Ha engem kérdeznek, szerintem Melinda nem lesz a Megasztár királynője, de ha igen is, akkor sem valószínű, hogy ezt követően 180 fokos fordulatot vesz az élete.

A Megasztár ugyanis abba a hamis illúzióba kergeti a jelentkezőket, hogy a legjobbak igazi sztárokká válhatnak, holott a széria lecsengése után legfeljebb a falunapokon haknizó, céges rendezvényeken fellépő kiscsillagok szerepét osztják nekik. (Talán az egyedüli kivételként említhető Rúzsa Magdit leszámítva.)

Ez a forgatókönyv pedig lássuk be: fényévekre van az igazi zenészek mindennapjaitól, fellépéseitől.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. dr73 2010. december 25. 10:39
  „tlaci
  Érdekes az írásod,egy kicsit kesze is meg kusza is.
  Biztosan fogalomzavarban lehetsz a témát illetőleg,hisz Melinda jelentkezett egy műsorba(háromszor is),mert úgy gondolta jó amit csinál,bejön az embereknek...
  Hát egy rétegnek bejött,viszont a többségnek nem,és a stílusa,természete,idegrendszere sem volt erre felkészülve(talán soha sem).
  Ha úgy gondolod a Melinda több az átlagnál,akkor -ne haragudj- de Te nagyon alatta lehetsz....
  Még valami,nekem meg az nem tetszik ha magasztosítunk egy átlagon aluli embert,és az egész paródiává válik,ahogy ez most is történt.
  Ha nem tetszik embertársaid véleménye,akkor a hiba a fejedben keresendő.Kellemes ünnepeket.”
 • 70. tlaci821 2010. december 21. 13:55
  „Ez a cikk felháborító, rösszindulatú és közönséges...
  Az többség egymáshoz való hozzáállását tükrözi...sajnos...
  Azért a régi viccben sok igazság van...hogy "a magyarok üstjét nem kell őrizni, mert amint kikapaszkodik valaki, a többi rákapaszkodik és visszahúzza"
  Ehhez hozzátenném, hogy Melinda számomra közömbös, nem vagyok sem mellette, sem ellene, de a rosszindulatú kétszínű embereket - sok társammal együtt - én is utálom, akik másokkal foglalkoznak, másokról vélekednek, másokról írnak véleményt-cikket-bármit így leplezve hogy ők eközben mit tettek le arra a bizonyos asztalra...
  Talán segíteni kéne, aki az átlagnál több egy kicsivel és kamatoztatni szeretné, nem bosszúhadjáratot folytatni ellene...
  Üdv a normális embereknek...
  Kellemes ünnepeket”
 • 69. NyusziFüles 2010. december 17. 19:46
  „Egyébként lehet kérni olyat, hogy mondjuk a KISALFÖLD leadja Balázs eddigi munkásságát?
  Megígérem, nem fogom azt mondani rá, hogy LÚÚZER. Egyszerűen csak szeretném tudni, hogy Magyarország egyik legolvasottabb napilapját miféle emberek véleményei formálják.
  Egyébként én a magam részéről akkor tudnám szeretni a legjobban, ha kiderülne róla, hogy az elmúlt néhány évben kukásként, vagy utcaseprőként dolgozott.
  Akárhogy is nézem, újságíró van dögivel, viszont szeretnék jó viszonyban lenni azzal, aki gondját viselte Édesanyám szemetének”
 • 68. NyusziFüles 2010. december 17. 19:02
  „Bocs, hogy megint én, de vissza kellett nézzem a cikket.
  Most már tudom, (legalább két napig) Te írtál ide.(Szeghalmi Balázs)
  Van kedved egy fogadáshoz? Tét egy üveg pezsgő - Te választhatod meg, hogy a magyar termékek közül melyik.
  SZERINTED? KÉT ÉV MÚLVA KINEK A NEVÉRE EMLÉKEZNEK?
  Merthogy legenda csak egy van! Nem tudtad, hogy mit akarok.
  Sorolj fel három embert a legendás Megasztár kettőből! Nem megy? Semmi gond - a Te nevedet is ugyanígy fogják kezelni!
  Szíj Melindára viszont emlékezni fogunk, azért is, mert nem hagyta magát a a creator-ok kénye-kedvének kitenni.
  Tudod kedves Balázs, én megtanultam tisztelni a mások bálványait. És csak akkor röhögöm ki őket, amikor szerintem a primitív kategóriába sorolhatóak.
  Elnézést kell kérjek Tőled, mert lehet, hogy valami nagyot alkottál., csak én buta nem tudtam róla. Azt, hogy Szíj Melinda mit tud - tudom, és szeretem. Rólad nem tudok semmit, azonkívül, hogy lehetőséget kaptál arra, hogy fikázz olyanokat, akik már bizonyítottak.
  Egyszerűen rühellem, hogy vissza kell tekerjem az egészet, hogy megtudjam hogy hívnak:
  Kedves Balázs!
  Te tudsz annál jobb ember is lenni, amit eddig mutattál magadból!
  Szíj Melinda meg úgy jó, ahogy van!
  Drága Melinda! Maradjál EMBER! Én ilyennek szeretlek!
  BOLDOG ÜNNEPEKET!”
 • 67. NyusziFüles 2010. december 17. 17:41
  „Sziasztok!
  Szíj Melinda okán íródott a cikk, ehhez akarok hozzászólni elsősorban.
  Állítólag ezek a tehetségkutatók őstehetségeket keresnek. SZÍJ MELINDA AZ.
  Nekem sosem jutott eszembe Őt a hasonszőrű angol tehetségkutató győzteséhez hasonlítani.
  Nekem Szíj Melindáról az első pillanattól fogva Jhanis Joplin jutott eszembe. Egy nő, aki nincs tisztában azzal, hogy mekkora kincs birtokában van. És amikor imádják, nem tud mit kezdeni ezzel.
  Azt gondolom, Szíj Melinda a lehető legjobb pillanatban esett ki. Pont attól van esélye, hogy a média diktálta világból a zsűri kiszavazta. (Ott, ahol megmondják, hogy mit vegyen föl, hogyan mozogjon egy dalra, amit otthon már 20 éve énekel, cikizik, mert nem akar farmert húzni, egy ilyen ösztönös, istenadta tehetségnek semmi keresnivalója.)
  Szíj Melinda HANGJA az, amit nem kell művelni. Olyan emberek között jutott be az első háromba, akik évek óta énekelni tanulnak. Melinda nem tanult énekelni - Ő TUD.
  Egyébként a Szíj Melinda szavazóknak azt tudom mondani, hogy letették a voksukat, innét kezdve nem kell szavazniuk senkire - aztán majd az elszámolásnál az elmaradt hasznot a TV2 levonhatja a zsűri tagjaitól.
  Szíj Melindának pedig azt üzenem: JÓ VAGY KISANYÁM! Nem Te leszel a MEGAszériában az első, aki harmadik helyezettként több lemezt ad el, mint az első kettő együttvéve! Ne hagyd cserben a rajongóidat!
  Boldog ünnepeket MINDENKINEK!”
 • 66. tosa2 2010. december 13. 18:43
  „Nagyon jó és értékes a Főszerkesztő úr cikke az újságban !!”
 • 65. gig 2010. december 13. 10:59
  „Ajánlott olvasmány - főleg a cikk szerzője számára - a Nyerges Cs. aláírással jegyzett írás a nyomtatott Kisalföld hasábjain.

  A Megasztár színpadán pedig olyan, "falunapokon haknizó kiscsillagok" is álltak anno, mint például Molnár Ferenc Caramel, Schmidt Vera, Gáspár Laci. Csak a miheztartás végett...

  Az pedig miért lenne baj, ha valaki "egyszerű"? Nem a személlyel van a gond, hanem azzal, hogy a műsor célkitűzése éles ellentétbe került az egyik szereplő értékvilágával. A Megasztárban minden a pénzről szól - mint például büszkén felvállaltan eme portál készítői is így állnak a világhoz.

  Szép nagy öngól ez a jegyzet. :)”
 • 64. seysey 2010. december 13. 10:11
  „Ebben a mocskos anyagias világban persze hogy nem szeretjük Melindát, mert a Melindák vannak kevesebben. Szörnyülködünk, milyen aljas társadalomban élünk, meddig mehet ez még. Aztán találkozunk szerény, szeretetben gazdag emberrel, akkor elmondjuk mindennek, csak normálisnak nem. Sajnos igaz, ma nem ez a normális. Bajban vagyunk, elvárnánk a segítséget, de mi nem segítünk, mert ez nem divat manapság. Ki tud olyan körülmények között teljesíteni, ha lenézik, kiközösítik, megalázzák? Szerintem Ő sem gondolta, hogy ezzel találja szembe magát. Ezért is hagyta volna ott, de nem tehette. Nem kenyere a gyülölködés. Jogtalanul bántották. Egyik versenyző sem volt kiemelkedő tehetség, szépen énekeltek, de nem lett tőlük libabőrös az ember, pedig a dolog erről kellett volna, hogy szóljon. Az egész megasztárban egy jelentkező sem volt, aki kiemelkedő adottsággal rendelkezett. Tudnak énekelni, talán jobban, mint a botfülüek, ennyi. Egyébbként Csárlinak is esetlen a mozgása, mégsem kapott érte. Remélem Melinda túl teszi magát az egészen, emelt fővel jár, mert semmivel nem kevesebb, mint bármelyikünk. Minden jót kívánok neki.”
 • 63. dr73 2010. december 11. 16:41
  „Még szerencse kóbor :-)”
 • 62. kóbor 2010. december 11. 08:45
  „T.
  Sz.B.!
  Hátradölhet a karosszékében!
  Nem kell tovább hallgatnia Melindát.”
 • 61. mkrb 2010. december 11. 00:59
  „Szeghalmi Balázs, a nemszeretem ember
  Direkt írogatnak ennyire minősíthetetlen "cikkeket" ezen a portálon??? Véleményem szerint, ha értelmes dolgokról olvashatnánk - na, nem a fentebbi stílusban -, akkor nem lenne ennyi - jogos - negatív kritika. A "szerzőnek" gratulálok, így legalább többen megnézték, hogy kinek az "agyából" pattant ki ez a "csoda" írás... Vajon az is olvassa ezeket a sorokat, aki a fizetést adja mindezért? Kétlem.”
 • 60. értelem 2010. december 10. 23:47
  „Vajon Szeghalmi Balázs ért valamihez? Igen. Mást, nála többre valót mocskolni. Ilyen a magyar vér. Ha valaki valamit elér, vagy majdnem elér, azonnal jönnek a csökmőkök és elkezdik a lehúzását.”
 • 59. who 2010. december 10. 22:45
  „Van ennek a cikknek valami mondandója is, vagy csak ki kellett tölteni a helyet?
  Ebben a témakörben a következőképpen néz ki egy vélemény.
  Szíj Melindának nagyon jó a hangja, de egyáltalán nincs ritmus-, és ütemérzéke. Összességében kizárólag a szimpátia miatt van ott ahol, szakmailag (bár én nem vagyok szakember) semmi keresnivalója nincs a három között.
  A Megasztárban egy jó énekes felfedezéséről szól, ahol az énektudás fejlesztésére nagy, míg az emberek megváltoztatására kis hangsúlyt fektetnek.
  Az X-faktor nem más, mint Geszti Péter(jól működő) pr-gépezete, ahol nem tehetséget keresnek, hanem eladható terméket állítanak elő. A színpadon jól mutató, szerencséjükre többségében tehetséges résztvevőt találtak, akiknek az előadásaihoz egy kritikát nélkülöző, undorítóan, gusztustalanul ömlengő zsűri asszisztál. A műsor vitathatatlanul legeredetibb fazonjának K.L.N.-nek semmi keresnivalója sem lenne ott, ha énekest keresnének, mégpedig azért, mert NINCS énekhangja. SEMMI!
  Remélem hölgy nyeri mindkettőt és egyiket sem hívják majd Szíj Melindának.”
 • 58. babym 2010. december 10. 14:24
  „Elég szomorú,hogy valakit csak sajnálatból v. szánalomból juttatnak tovább.Melinda egyáltalán nem tehetséges.Megnyeretik vele a Megasztárt utána viszont eltünik a süllyesztőbe.Könnyen felejthető!!!”
 • 57. Hyppolit 2010. december 09. 19:53
  „Vicces nép ez a magyar! Bárki, aki (pár hozzászólót idézve) tánctudás és énekhang nélkül, gyenge idegrendszerrel, csúnya kinézettel, darabos mozgással, beteges szerénységgel, stb legalább ugyanígy eléri, hogy a Média vele foglalkozzon a legtöbbet, s közben döbbenetesen menetel, no az az illető kezdheti a lefikázást. Mert ez olyan, mint amikor a kétballábas, vagy kétbalkezes valaha élsportolónak készülő, de soha semmire sem jutó sereghajtóból lesz sportriporter, más területen egy verset elmondani nem tudóból színikritikus, stb. (tisztelet a kivételeknek.)”
 • 56. pancser 2010. december 09. 18:57
  „53! Nehéz megítélni egy manipuláció sorozatból, hogy mi az igazság. Olyannyira manipulálják a közvéleményt, hogy szinte nincsen újság amelyik ne foglalkozna a hölggyel. Soha nem láttam egyetlen fellépését sem mégis nap mint nap belebotlok, mert keresztbe fektetik elém az úton, no nem igaziból, csak virtuálisan.”
 • 55. dr73 2010. december 09. 18:53
  „Miért gond az,ha valaki vállalja a véleményét?
  Megfigyeltem a kedves Melinda rajongók acsarkodnak csak,míg akinek nem tetszik,az leírja,mert nem viseli el.Tessék elfogadni hogy többeknek nem tetszik.
  Az,hogy idáig eljutott az a pár száz rajongónak köszönhető,de az nem a többség!
  A többség nem nézi,nem szavaz,nem tetszik neki.
  Jövőre Melinda haknizni jár,kikészül,idegösszeomlik,és ennyi,nem több a nő!”
 • 54. KirkHammett 2010. december 09. 18:17
  „Egyszerűen csak annyi történt,hogy Balázskának leszóltak fentről:Figyelj csak,Szeghalmi kisnyúl!! A Melinda nem nyerhet! Tégy meg mindent,különben repülsz!”
 • 53. empathia 2010. december 09. 16:59
  „Valamit mégis csak jól csinálhat Melinda, hiszen már 52-en hozzászóltatok. Ha nem érdekelne senkit, egy hozzászólás sem lenne...”
 • 52. pancser 2010. december 09. 14:52
  „a média hatalom, talán a legnagyobb hatalom. Egy szürke kisegérből tud is tud fényes pillantású sztárt csinálni. Ez a hölgy egy átlagosnak mondható ember, de lám lám minden nap a Kisalföld több szöt is foglalkozik vele, teljesen megalapozatlanul. Még az újságírók között is sokkal több inkább kiemelni való ember akad mint ő. Melinda áldozet a rosszul értelmezett médiaszabadság aáldozata. Ha még nincsenek körülötte nagyobb botrányok, obrítékolható, hogy lesznek, mert ugye egy rókáról legalább hét bőrt le kell nyúzni.”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

All in

Van rá esély, persze, hogy sikerüljön a kormány terve. A pókeren is nyerhet az, aki treff kettesre és káró nyolcasra all int mond még a flop előtt. Tovább olvasom