Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szeretetakció

Mert ne felejtsük el, amit megismerünk, azt elfogadni is sokkal könnyebb!

A szeretet ünnepének közeledtével egymást érik a jótékonysági akciók. Civil szervezetek és „hivatásos" segítők gyűjtenek a rászorulóknak, hogy legalább a karácsonyi gyertya fényénél megnyugvás és öröm költözzék a legelesettebbek lelkébe is. Hová élelmiszercsomag, hová tüzelő, hová pedig cipősdoboz formájában érkezik az ajándék.

Azt hihetnénk, mostanra belefásultak az emberek az adakozásba és mostanság felesleg sem nagyon akad. De nem. Ahogy megnyílnak a szívek, sorra nyílnak a pénztárcák is. Ki pár száz, ki pár ezer forinttal segít, a tehetősebbek pedig ennél is többel.

A Kisalföld Sopronban a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonának támogatását tűzte célul. Az intézményben százhetven súlyosan, illetve halmozottan fogyatékos gyermek és fiatal felnőtt él. Bár a szakemberek mindent megtesznek értük és körülményeik javításáért, az otthon lehetőségei anyagi és tárgyi feltételekben is végesek. Kampányunkkal azt szerettük volna elérni, hogy ők, a legelesettebbek jobb és szebb életet élhessenek. Az intézményben dolgozók fizikailag és lelkileg is olyan munkát végeznek, ami megérdemel minden figyelmet, társadalmi támogatást. S bár még tart a szeretetakciónk – mert jövő szerdán tervezzük az ajándékok átadását –, már most látom, hogy a fáradozásunk nem volt hiábavaló. Olyanok is segítő kezet nyújtottak, akikre nem is számítottunk. Szép összeg gyűlt össze, s ez vélhetően még gyarapodni fog, de ennél is fontosabb, hogy felébresztettük a társadalom lelkiismeretét. A legtöbb soproni eddig is tudta, hogy van egy „Tómalom utcai otthon", de ha a lakóival találkozott, zavarában lesütötte a szemét.

Nem tudta, mit kezdjen a közeledésükkel, a kíváncsiságukkal. A Kisalföldben megjelenő írásainkkal reményeim szerint arra is felhívtuk a figyelmet, hogy bár ők mások, mint mi, nagyon is értékes emberkék. Ki a verseivel, ki a ragaszkodó szeretetével tűnik ki a társai közül. Sokfélék, akárcsak mi. Ez a felismerés pedig a kézzelfogható segítségnél is többet jelenthet. Mert ne felejtsük el, amit megismerünk, azt elfogadni is sokkal könnyebb!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December 10.

A tejszínhabos kelkáposzta-főzelék például jó eséllyel vetekedhetett volna a sós fagyival. Tovább olvasom