Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Szeplő

Minél szigorúbban és kérlelhetetlenebbül kéri ki magának a „mondvacsinált ügy" szétkürtölését, annál hangosabban kacagja vissza az ellentábor, hogy „meztelen a király".

„A Jobbik ezen nyilatkozat megtétele után többet nem kíván foglalkozni a Kabai Zoltánt érintő mondvacsinált üggyel" – olvashattuk a párt közleménmiyében. Csalódottan veszem tudomásul, mert engem épphogy eddig nem izgatott különösebben ez a szextéma, s most kezd csak érdekelni, azok után, hogy a Jobbik szóvivőjét így felbosszantotta a bulvárhír. A cikk egyébként arról szól, hogy a pornófilmrendező Kovi lerántja a leplet Kabairól, a Jobbik solymári alapszervezetének elnökéről. Állítólag húsz éve a pornóiparban dolgozott, Kovács Kovi István szerint felkapott színész volt – írta a Vasárnapi Blikk.

Annyit már a tömör hírből is kiveszek, hogy ez nem mondvacsinált ügy, sok mindent lehet mondva csinálni, de a pornó az más műfaj. A vicc az egészben: az, hogy az egész csak egy vicc, s hogy ezt a Jobbik annyira nem érti.

Mert egyébként: bár az lenne a magyar politikusok múltjában a legcsúnyább szeplő, hogy hajdan kamerák előtt szexeltek, és ha nem is épp a konzervatív erkölcs lángoszlopát tartotta elénk ez a Kabai húsz évvel ezelőtt, legalább már akkor is a szavazóképes állampolgárokat szólította meg.

De őszintén, ez eddig a vicc és ettől a ponttól válik szánalmassá a dolog. Jogi lépéseket fontolgatni? Kikérni magának? Elhatárolódni vagy mit csinálni? Pártközleményben a válságos gazdaságra, a devizahitelesekre – mármint például énrám – terelni a szót? Ez sajnos pontosan annyira kicsinyes, amennyire kicsinyes minden politikai szervezet, s annak minden politikusa, amikor az unalomig ismert reakcióval felel. És így többedszerre derül ki: a Jobbik is csak akkor megmondópárt, ha másról van szó. Úgy, mint a korábbi parlament frakciói, amikor egy-egy politikusról, ismert szimpatizánsról kiderült ügynökmúltja, és a saját emberét mindig mindenki magához ölelte. Nem is lenne ezzel semmi gond, ha nem kommunistázott volna olyan nekifeszülve, amikor más került sorra.

S ezért baj, hogy a Jobbik most nem érti a viccet: nem érti, hogy az egész dolog éppen amiatt groteszk, mert egy radikális pártról van szó, amelynek retorikájától nem áll messze a vád, a gyanúsítás, a számonkérés – már ha másnak az erkölcseire vetül árnyék. S minél szigorúbban és kérlelhetetlenebbül kéri ki magának a „mondvacsinált ügy" szétkürtölését, annál hangosabban kacagja vissza az ellentábor, hogy „meztelen a király".

S abban pedig, hogy ennél fontosabb dolgokkal foglalkozik a Jobbik, igaza van a szóvivőnek. Bizonyos is, hogy akik nem a Jobbikra szavaznak, azokat nem a pornóügy tántorítja el, s megismétlem, én magát az alapinformációt sem tartom erkölcsileg védhetetlennek. Ha most forgatna vele Kovi, az sem érdekelne különösebben. Ráadásul egy politikusnál az is fontos, hogy ne feszengjen a kamerák előtt, még akkor sem, ha beszélni kell, szorít a nyakkendő, a zakó.

Olvasóink írták

  • 1. pirosász 2011. szeptember 21. 06:33
    „Lehet hogy tévedek Laczó,de a Szeteyről nem írtál ilyen mélyenszántó cikket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boríték, bélyeggel

"Még a csillagszemű juhásznak is egyszerűbb lehetett kiállni a három próbát, mint manapság engedélyt… Tovább olvasom