Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Szépen ünnepelni

„Bíznál-e bennem, ha egymás mellé sodorna bennünket egy forradalom, s a barikádon feléd nyújtanám a kezem?" Ezen gondolkodtam, amikor hallgattam az ünnepi szónokot. „Milyen harc az, amikor egy nemzet tagjaiként mégsem vállt a vállnak vetve, hanem egymással szemben, még ha csak szavakkal is, de hadakozunk...?" – ez is eszembe jutott.
Meg az, hogy valakinek egy nagy verset kellene írnia, ami felrázza apátiájukból az embereket. Sok-sok vidám-boldog sort, ami után összekacsintanak, egymásra nevetnek a gyerekek s felnőttek.

Olyan történet kellene, ami rábírná az olvasót, hogy kezet fogjon a szomszéddal, ráköszönjön az utcabelijére. Valami nagy-nagy bölcsesség szállhatna ránk, ami jobbá, elfogadóbbá és szerethetőbbé tenne mindannyiunkat.

Kellene megint egy Ember, aki rádöbbenti a halandókat: egyszer véget ér ugyan az út, de nem mindegy, mivel van kikövezve. Jó volna fontos üzenetet kapni, amin elgondolkodhatunk. Szeretve létezni, megbecsülni és becsben tartva lenni – ez lenne, jaj, de jó! Nagyokat lélegezni, óriásit lépni, a fényre érni...

Valami okosság és jóság kellene, ami egységbe kovácsolna bennünket itt. Hogy ne a szembenállás legyen a megoldás, hanem a közös cél. Ne Bábel tornyának kapuját építgessük ahányan vagyunk más égtáj felé, hanem utat, bölcsődét, egyetemet s templomot.

Jó lenne, ha jók akarnánk lenni. Hiszen olyan egyszerű! Ha harc és barikád nélkül is értenénk egymás szavát... Jó lenne ünnepelni és élni – szépen ünnepelni és élni úgy, ahogy szeretnénk. Erről álmodoztam október 23-án.

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2012. október 25. 18:47
    „A szomszédaimmal és az utcabeliekkel semmi bajom, sőt kapcsolatunk szinte már baráti . Ameddig azonban az állami "hatalomtechnológusok" nap mint nap újabb ötletekkel, ékekkel, sarcokkal bomlasztják a gyakorlatban a magyarok aligvolt egységét - bár ájtatos szavakban ennek ellenkezőjéről beszélnek -, addig nehezen megy a "vállt vállhoz vetve" együttműködés. Ezen "furfangos félelem közigazgatói" (idézet Bajnaitól) áldásos tevékenységükkel már a határon túli magyarságot is sikerrel mérgezték meg, mérgezik folyamatosan most is. Pedig tényleg jó volna szépen ünnepelni! Mint - mondjuk - ´56 októberében. Itthon!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katyvasz

Tovább olvasom