Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szemben, kivel?

„Ennyi hülye!" – kiáltott fel dühében.

Az egyszeri autós rossz irányba hajtott fel a sztrádára, majd elképedt, mivel minden kocsi szembe ment a forgalommal. „Ennyi hülye!" – kiáltott fel dühében. Ilyen autósnak látom én egy ideje a mi külpolitikánk irányítóit. Itt van mindjárt Ukrajna. Még a narancsos forradalom idején szóltam, hogy baj lesz a kisebbségi jogokkal, ha ennyire kiállunk a nacionáldemokraták mellett.

Igaz, akkoriban még Gyurcsányt nevezték ellenfelei Putyin pincsijének. Most meg a nemrégiben Orbántól kitüntetett Takaró nevű irodalomtörténész olyan orosz propagandát rittyentett a közrádióban, hogy erre még Aczél György is csettintett volna. Közben a moszkvai külügyes a szerintünk Csehországba eladott T–72-es tankjainkat véli látni az ukrán hadseregnél. Kutyaszorító, na! Szijjártó államtitkár meg Kazahsztánt látja éppen legfontosabb partnerünknek. Kazahsztán amúgy Putyin legújabb célpontja a Krím és a Don-vidék után.

A baltiakkal (még nyelvrokonaink?) is sikerült összevesznünk, bezártuk a tallinni magyar nagykövetséget is. Közben ők amerikai támaszpontot szeretnének félelmükben. Obama szerdán amúgy Tallinnba utazott.
Az Európai Tanács elnökévé most megválasztott Donald Tuskot is úgy ünnepli a propagandagépezet, mintha nem is Merkel, hanem maga Orbán Viktor intézte volna az ügyet. Ám egy szó sem esik arról, hogy Tusk és a lengyel kormány eddig mindig elhárította Orbán ilyen-olyan felvetéseit.

Aztán mára beszélő viszonyban sem vagyunk az oligarcháink érdekében végigvert földtörvény miatt a velünk évszázadok óta gyakorlatilag államszövetségben élő osztrákokkal, s a molos Hernádi miatt a horvátokkal, sőt, a norvég és svéd kormánnyal sem. Nem is beszélve Berlinről és Washingtonról, ahonnan csak nem akar megérkezni a meghívó a Miniszterelnökségre.

Tovább is van, mondjam még? Amúgy Szijjártó úr már készül a külügyminiszteri székbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fázós helyzet

Nagyobb veszélyt jelent az ukrán konfliktus, mint amilyet a 2008-as gazdasági válság hozott. Tovább olvasom