Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Számítások

„Városokban az »elmúltnégyév« értékelésekor
a pártszimpátia mellett a fejlesztések száma és a »mutyigyanú« is számíthat."

Nem a faluból, a faluért kell élni – ezt az alapvetést érdemes szem előtt tartani akkor, amikor másfél hónap múlva polgármestereket és önkormányzati képviselőket választunk. A püspökladányi alpolgármester körüli botrány – aki merevrészegen egy helyi fesztiválon egy tartórúdba kapaszkodva majdnem összeborította az egész sátrat – csak fel- erősíti az elöljárókkal szembeni elvárásokat. Tavaly összegyűjtöttük, melyek ezek: a falvakban a hóeltakarítástól a temető rendbetételéig mindenhol ott kell lenniük, elvárás, hogy ők is fogják meg a lapátot. Egy regnáló polgármester nemrégiben azt mesélte: szerinte elődje ott hibázott, hogy mindenféle megyei, regionális egyesületek tisztségviselője lett, a helyi ügyekre már nem maradt ideje. Pedig neki intézkednie kell, ha Mari néni udvarába befolyik a víz az utcáról, vagy ha Józsi bácsi valamiért nem kapta meg a közétkeztetésből neki járó ebédet. „Helyben a helyiek gondjaival kell foglalkoznom, ezt várják el tőlem": jó meglátás, még ha a település fejlesztési pályázatainak menedzselése, az értük való lobbi hasonlóképp fontos.

A városokban más a helyzet: ott már számíthat az „elmúltnégyév" értékelésekor a – meghatározónak mondható pártszimpátia mellett – a fejlesztések száma és minősége ugyanúgy, mint az esetleg közszájon forgó „mutyigyanú" vagy éppen a közéleti szerep.

A kampány – nálam a püspökladányi videóval – hivatalosan is elindult, előkerülnek a mosatlan szennyesek, s a röhejes magyarázkodások. Az alpolgármester, Kiss Zsigmond „nem zárom ki, hogy le akartak itatni, vagy belekevertek valamit az italba" reakciója nálam az utóbbi kategória.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paródia

Nincs különbség a korábbi gyalázkodó és a mostani, paródiába fulladó kampány között. Tovább olvasom