Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Szakma a mélyben

Péntek óta négy nap telt el, s ennél többet azóta sem tudunk.

Péntek délután baleset érte a bálványosi nyári szabadegyetemre menet az Orbán Viktort kísérő konvoj egyik autóját az erdélyi Kelementelke és Erdőszentgyörgy között. A miniszterelnököt szállító kocsi nem érintett a balesetben – szögezte le nyomban a nemzeti hírügynökségnek (MTI) a kormányfő sajtófőnöke. Havasi Bertalan közölte: a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt, így a körülményekről majd a román rendőrség tájékoztat. És valóban, Marian Bobei, a Maros megyei rendőrség szóvivője később tudatta: a balesetet a szembejövő sávból áthajtó gépkocsi okozta, amelynek vezetője szabálytalanul akart előzni. Kiderült még, hogy a budapesti és marosvásárhelyi kórházakban ápolják a magyar sérülteket: a csíkszeredai főkonzult és helyettesét, valamint a Miniszterelnökség három munkatársát. A hivatkozott Marian Bobei pedig még azt mondta: a balesetet okozó sofőr életét vesztette.

Péntek óta négy nap telt el, s ennél többet azóta sem tudunk. Ismereteim szerint a magyar, de a román sajtóban sem szólalt meg egyetlen szemtanú sem. Nem láttak napvilágot fotók és vágóképek a halálos karambol helyszínéről, s nem készült infografika sem a baleset pontos körülményeiről. Én nem láttam a tragédia lábadozó sérültjeit – megjegyzem, magyar főtisztviselők – nyilatkozni egyetlen híradóban sem, s orvosaik sem tudatták állapotuk részleteit. A magyar sajtó beérte az MTI szűkszavú közleményeivel.

Nos, innentől nem értem. Ugyanis ha közülünk bárki vesztené is az életét egy közúti tragédia során, akkor a fent listázott sajtóanyagok bizonnyal elkészülnének. Igaz, a sajtótermék arculatának megfelelő tónusban, stílusban. Ám a pénteki tragédia egyik közvetett érintettje mégiscsak a magyar miniszterelnök volt. Sérültjei pedig magyar kormány- és köztisztviselők. A halálos áldozatról pedig még azt sem tudjuk, hogy kicsoda. Ő ezúttal csak „a balesetet okozó sofőr" maradt.

Hol jár már megint a magyar újságírás?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levél a tóban

A klímaváltozás több mint 60 ezer milliárd dollárjába – ez közelíti a globális GDP értékét… Tovább olvasom