Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Svindlerek

Ők aztán árulnak mindent, mint Kiss Szilárd volt moszkvai agrárattasé.


A diplomácia legalább ötezer éves mesterség. Szabályai kifinomultabbak, mint például a legyezőnyelvé. Aki nem ismeri ezeket az apró jelzéseket, finom kis trükköket, az úgy fog viselkedni a bálban, mint az elefánt a porcelánboltban. Rosszabb esetben kigolyózzák még a klubból is. Utóbb bilincs is kerülhet a kezére, ha fedezet nélküli váltót is hamisítana.

Amióta a magyar diplomácia külkereskedői bizniszklubbá züllesztetett, diplomaták helyett pénzfelhajtók jelentek meg a keleti (újabban déli, afrikai) nyitás jegyében a világ egzotikus sarkaiban. Nyomukban – szinte magától értetődően – bukkantak föl a magyar állam „képviseletében", Magyarország véd- ernyője alatt a svindlerek, trükkösök, strómanok, szélhámosok is. Ígérték a látható hatalom fejeseinek – régebben illett őket szaktárcavezetőknek nevezni – a tuti nagy üzleteket. Ennek örve alatt aztán árul(t)nak mindent, mint a hírek szerint Kiss Szilárd volt moszkvai agrárattasé. Szalonnát a felcsúti Mészárosékkal, uniós vízumot, magyar állampolgárságot kilóra prostiknak, maffiózóknak, orosz kémeknek. Aztán kamu kötvényt, mint Tarsolyék. (Figyeljük csak e nevet: Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Na, ezt én így kikérem magamnak.)

Tehetik, tehették, hiszen külügyeink fazonszabásza egy olyan fiatalember, aki büszke rá, hogy kitalálja főnöke még ki sem mondott gondolatait is. (Ergo, neki nincs egyetlen sajátja sem.) Vagy az agráriumot vezető jogvégzett megtekintő, aki a hungarikum mangalica kolbászának eredetét már ízről felismeri, ám Kiss agrárattasé viselt dolgairól nem volt tudomása.

Most meg itt van nekünk a kormányfő, aki azzal dicsekedett Sopronban, hogy bennfenteskereskedés-gyanúsan utasítgatta a magyar állam főhivatalnokait közmilliárdok mozgatására. Hova tovább?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem rá mondta

Ez az az eset, amibe ha az ember beleáll, mert „hisz az ügyben", akkor azt végig kell vinni. Tovább olvasom