Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Sör, bor, pálinka

Magyarországnak mindig is volt egy hivatalos és egy nem hivatalos metszete. Nem kiváltság ez, számos országban valamilyen szinten léteznek árnyékkormányok, árnyékhadseregek, árnyékbankárok, árnyékügyvédek, árnyékvállalkozók, még árnyék(újság)írók is, és a többi és a többi. Ám a „mást teszünk és mást gondolunk" mindennapi filozófiája szerintem nálunk a legerősebb. Hogy miért van ez így, most ne fejtegessük. (A történelmi okokra való hivatkozás unalmasabb mint a Jó barátok állandó ismétlései.) A hétköznapokban magunk általában másként élünk, mint ahogy mondjuk magunkról, mégis az a fontos, kiderüljön, mit és hogyan tesz a másik. Főleg, mire gondol. Pozíciók, emberi sorsok múlhatnak ezen.

Első lépésben nyilván az ismerősök, rokonok a mérvadóak, aztán a hírcsatornák. Tévé, rádió, majd az internet. Ott is a kommentek mögött megbújó beszólók. Általában azonban mégis nehéz eltalálni, mi a szóbeszéd témája. Általában.

Most azonban az elmúlt hét és hétvége után a tematizálás elég pontos lehet. Győr viszi a prímet. A Borfesztivál hatalmas siker volt, a megyeszékhelyre ki lehetett akasztani a táblát: megtelt. Öröm volt nézni a késő estig a nyári éjszakában hömpölygő tömeget. Ittak, ettek, zsongtak és beszélgettek. A kisvárosnyi ember vidáman kóstolta még a drága borokat is, egyszer élünk! Aztán elbúsongtak a nagy lehetőségen, amit csak a tűzhöz közeli kiválasztottak kapnak meg: miként lehet szántóföldet vásárolni, majd többszörös áron ipari felhasználásra eladni? Hallani lehetett még a következmények nélküli ország – szintén unalomig ismert – zsolozsmáját, a hol gyengülő, hol erősödő forinton nyerészkedők ki kicsodáját. Ám egy idő után az alkoholos zenés estek szokásához híven csak előkerült: legközelebb mikor jöhetünk össze? Mert együtt azért jó! Erősebbek, okosabbak, bátrabbak vagyunk. Amint kiderült, lesz még pálinka- és sörfesztivál is, a hűvösödő estében lehűlő hangulat újra felforrósodott. Hurrá! Akkor is koccintunk majd, mégha csípi is közben a hatalmas pecsenye sütögetésének füstje a szemünket.

Olvasóink írták

  • 1. szekelyse50 2012. augusztus 31. 12:17
    „Jól megy egyeseknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csók Püthiának

Tovább olvasom