Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Rossz íz

E mondandónak két kulcsszava van. Az egyik a „felhatalmazás", a másik a „rendeleti kormányzás".

„Azt tartanám normálisnak, függetlenül attól, hogy a következő ciklusokban milyen kormányok lesznek, ha a parlament csak a legalapvetőbb garanciális szabályok megalkotására tartana igényt, és adna egy felhatalmazást négy éven keresztül a kormánynak" – jelentette ki hétfőn az Országgyűlés elnöke az InfoRádióban. Kövér László szerint ez egyfajta rendeleti kormányzás lenne, a rendeleti kormányzás rossz íze nélkül.

E mondandónak két kulcsszava van. Az egyik a „felhatalmazás", a másik a „rendeleti kormányzás". Nos, mielőtt érveimet idehoznám, egy személyes megjegyzés feltétlenül idekívánkozik. A házelnöknek jogi diplomája van. Mellette azonban történelem szakra is járt az ELTE-n. Ezt onnan tudom, hogy egy szemináriumi teremben ültünk a történelem segédtudományai stúdiumon.

Ebből következően Kövér Lászlónak tudnia kell, hogy Németországban 1933. március 24-én a birodalmi parlament, a Reichstag törvényi felhatalmazást adott a megismételt választásokon győztes, de abszolút többséget szerezni nem tudó pártból összeállított német kormánynak és vezetőjének, a kancellárnak (bizonyos Hitlernek) a rendeleti kormányzásra (Ermächtigungsgesetz). A többit tudjuk...

Kövér Lászlónak azt is tudnia kell, hogy a diktatúrát néphatalomnak maszkírozni akaró Kádár-rendszer jogi abszurdja a „törvényerejű rendelet" volt. Vagyis a kommunista párt irányította Elnöki Tanács a téli és tavaszi ülésszakra dísznek, pitykegombnak összehívott Országgyűlés mellőzésével rendeletileg bármit megtehetett Magyarországgal. Meg is tette...

Tisztelt Házelnök Úr! A hétfőn elhangzottaknak igen rossz üzenete van. A jobbik esetben meggondolatlanul, pontatlanul, hányavetin fogalmazott. Amit mondott, javaslom, tekintsük rosszízű tréfának. Ha viszont komolyan gondolta mindezt, az a súlyosabb eset. Ennek következményeire viszont egyelőre gondolni sem igazán merek, annyira veszélyesek.

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2013. szeptember 12. 17:04
    „Kövér taszító személyisége (ennek ezer oka van!) unos-untalan produkál rosszízű megnyilvánulásokat, helyzeteket. Gondolom, az ő saját történelmi múltjának eltörlésére való beteges igyekezet is oka lehet ezeknek, de ez csak jóindulatú magyarázat. Lehet más, kóros oka is. Mindenesetre egy kicsit jobb lehetne egy kicsit jobb házelnökkel a parlament.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólyánk Afrikában

Akik elborzadtak azon, hogy vacsora lett egy gólyából, talán gondolnak majd arra az egymilliárd… Tovább olvasom