Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Ria, ria, Hungária!

Ma este Londonban a megnyitóünnepséggel hivatalosan is elkezdődnek a XXX. nyári olimpiai játékok.

A nyitány részleteit ezúttal is hétpecsétes titokként őrzik a szervezők, de biztosak lehetünk benne, látványban a brit főváros stadionjában sem lesz hiány. Az olimpiák rendezői nagyon elkényeztettek bennünket az utóbbi évtizedekben: a hivatalos ceremóniák egymást múlták felül színvonalban és ötletességben. Éppen ezért a pompás parádékat olyanok is figyelemmel kísérik a televíziók képernyőjén keresztül, akiket maguk a versenyek már nem igazán hoznak lázba.

A sportot szeretők viszont éppen fordítva vannak, nekik az olimpia nyitánya csak a szurkolás kezdetét jelenti. Biztosak vagyunk benne, holnaptól szinte egy egész ország számolja itthon a magyarok által megszerzett érmeket. És csak remélni lehet, hogy az első aranyra nem kell sokat várni, az ugyanis alapvetően meghatározza a csapat és a haza hangulatát is.

Esélyeseink szerencsére vannak, bár gyorsan hozzá kell tenni, napjainkban sokkal nehezebb a csúcsra jutni, mint volt sok évtizeddel ezelőtt. Míg korábban jószerivel bárki résztvevő lehetett egy-egy olimpián, manapság önmagában a kvalifikáció megszerzése is nehézséget jelent. Nagyon kiegyenlítettek a mezőnyök, és a legtöbb esetben a versenyzői tudás nem is elég ahhoz, hogy valaki kiváló eredményt érjen el. A szerencse és a szakmai felkészítés mellett meghatározó a világszínvonalú orvosi háttér.

Az olimpia ugyanis jó ideje nagyszerű üzlet minden szinten, és a „bizniszért" a világ valamennyi jelentős országában sokat is áldoznak. Talán ezért történhet meg, hogy az 1956-os melbourne-i esemény óta nem vett részt ilyen kis létszámú magyar csapat olimpián, mint amely most szerepel a brit fővárosban. Mértékadó jóslatok szerint tizenhárom-tizennégy medál és ebből három-négy arany megszerzése azért sikerülhet Londonban.

Akkor hát: hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs alku!

Tovább olvasom