Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Rendőrfagyi

Kevesebb is lett a bűncselekmény, ám ezzel arányosan több a szabálysértés.

Nem titok, helyi elöljárók felvetik időnként a megfelelő helyeken, hogy jó lenne több rendőr és folyamatos ellenőrzés a falujukban.

„Nemegyszer előfordult, hogy eleget tettünk a kérésnek: de a kollégák nemcsak figyeltek, dolgoztak is. Büntettek (főként) helyieket ittas vezetés, biztonsági öv használatának elmulasztása, hiányos felszerelésű kerékpár miatt is. Hetek múlva, akik kérték a fokozott rendőri jelenlétet, könyörögtek, inkább álljon vissza a régi %BBrend%AB" – mesélte egy egyenruhás a vámosszabadi tábor megnyitása idején.

Kétszázötvenhat kilométerrel arrébb, Mezőszemerén a romák most kiakadtak a rendőrökre. A rendészeti vonalon kulcsfontosságú statisztikát rontó betöréses lopások elszaporodása ellen kivezényelték a kapitányság egységeit. Kevesebb is lett a bűncselekmény, ám ezzel arányosan több a szabálysértés. A településen minden ötödik lakó roma származású: állítják, utaznak rájuk az egyenruhások. Főleg a kerékpárosokra:
ötezertől ötvenezerig büntetnek, mert nincs lámpa vagy csengő a biciklijükön. Az is megjárta, aki a háza előtt nyírta a füvet, de nem volt nála személyi igazolvány. Aki többször is „beleszaladt" a járőrbe, annak gyűlnek a befizetésre váró csekkjei – miközben jó esetben közmunkából „él" havi 50 ezerből. Viszont a büntetést közmunkára válthatja – magyarán ingyen dolgozhat az önkormányzatnak. Ha viszont még ez a jövedelme is kiesik, a rendőrfagyi visszanyal, s ő is növelheti a bűnügyi statisztikát.

Mérlegelni kell – vitáztam egy játékvezető barátommal. Az életben mindenhol ezt tesszük: mérlegelünk, melyik kenyeret vegyük meg, kit válasszunk társnak egy életre, elfogadjuk-e az állásajánlatot. Mi így javítjuk a jó döntéseink statisztikáit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémálom a valóságban

Csodát csak Isten tehet. Meg minden jó szándékú ember. Tovább olvasom