Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

(R)áfáztunk

Ennél nagyobb csalást csak a fűtőolajjal lehetett csinálni.

Két hete borította ki Horváth András a bilit, és azóta sem történt szinte semmi. Néhány civil szerveződés veri a tamtamot, egy-két elszigetelődő politikus mond egy-két kemény mondatot, de ennyi. Mintha azok, akiknek igazán foglalkozni kellene a témával, nem nagyon akarnának tudomást venni a vádról, miszerint adóhivatali támogatással lopnak ki évente úgy ezermilliárdnyi forintot a költségvetésből.

Mindeközben a politika folyamatosan gondoskodik valamilyen gumicsontról, amin elcsámcsoghat a nép, annak kormánypárti és ellenzéki része egyaránt. A héten hírek szóltak a debreceni városházi atyafiak amerikai utazgatásáról, ötvenmilliós ügyvédi díjakról, megsarcolt bankokról az egyik oldalon, Kertész Ákos kanadai emigrálásáról, az SZDSZ kifizetetlen számláiról és tankönyvkiadók állítólagos szabotázsáról a másik oldalon. A vezetőnek mondott újságok legalábbis ilyen témákat hoztak az első oldalon balról és jobbról. Ezek a témák összességükben is nagyságrendekkel kisebb ügyek, mint az áfacsalásos történet. Bagatell. Nudli.

Közben az MSZP nem írta alá az LMP a témában tett indítványát, mert azt aláírta a Jobbik. Inkább saját javaslattal állt elő. Fő a hatékonyság! A fideszes Varga Mihály pedig jól megdorgálta Horváth Andrást, mert hiába figyelmeztették annak idején, hogy ne politizáljon NAV-osként, még kilépése után is folytatja. Csúcs a fiú! A vizsgálat megtörtént, nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen a dolgára!

Pedig ez az ügy világbotrány. Ahogy arra egy hete kollégám is szellemesen utalt jegyzete címében (Szőkített áfa), ennél nagyobb csalást csak a fűtőolajjal lehetett csinálni a felszabadulás, azaz bocsánat, a rendszerváltás óta. Míg egy szűk csoport ezermilliárdokkal tömi a zsebét, a zsebükből kikandikálók üveggyöngyöket szórnak a nép közé. Meg csinálnak kisebb-nagyobb cirkuszokat, hadd szórakozzanak az emberek. Közben jókat röhögnek rajtunk. Ritka gusztustalan dolog ez. És mi meg csak hagyjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Natasa álma

Orvos és kosaras kapcsolata ekkor kezdődött és talán úgy folytatódik, ahogy hollywoodi… Tovább olvasom