Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Ráérsz két percet? Töltsd bevásárlóközpontban!

A bevásárlóközpont a Tökéletes Hely. Nyáron hideg van benn, télen pedig meleg.
Időjárásbiztos és a Nap mozgása sem befolyásolja a fényviszonyait. A bevásárlóközpontban minden kéznél van, ruha, ékszer, kozmetikum, sportszer, bőrönd, cipő, írószer, könyv, élelmiszer; és sosem fogy el. Adott a választás lehetősége. A bevásárlóközpontban van szabad tér, de padok, sőt, kanapék is, ha elfáradnál. A bevásárlóközpontban el lehet menni mosdóba.

Lehet csúszdázni. Van lift, mozgólépcső, mélygarázs, tetőterasz, jégkorcsolyapálya. Van szemgyönyörködtető karácsonyi dekoráció és van ízléses szökőkút. Ha ráunnál, mint valakire, akit túlságosan, lángoló szenvedéllyel szeretsz, kínál mást: szellemépítő kiállítások váltogatják egymást a folyosókon. Állatkert, homokszobrok, Da Vinci vagy robotok, a lényeg a kultú- helyett a szórakoztatás. A bevásárlóközpontban táncos fellépések és koncertek vannak. A bevásárlóközpontban mozi és wi-fi van. Fel lehet adni a csekket, kiváltani a receptet, telefonszolgáltatót vagy bankot váltani.

A bevásárlóközpont a Szórakozás Fellegvára, az ideális Találkozási Pont, a Szolgáltatóközpont.

A bevásárlóközpontban senki nem kényszerít semmire. Nem kell kivinni a szemetet, kutyát sétáltatni, elmesélni, hogy mi volt ma az iskolában. Nem kell gondolkodni sem.

Már-már azt hisszük, hogy a bevásárlóközpont mindig itt van nekünk. Ma reggel, amikor rájöttem, hogy otthon, a töltőben felejtettem a fényképezőgép akkumulátorait, mit sem tartottam természetesebbnek, mint hogy sarkon forduljak, bemasírozzak a bevásárlóközpontba és ott a legközelebbi műszaki boltba. Amikor - rögtön a bejáratnál - szembejött velem egy egyenruha, csak akkor néztem az órámra. Öt perccel múlt kilenc. Hiszen csak most nyitottak! Biztosan ki fognak nézni, mint máskor is, ha az ajtókat már kinyitották, de a boltok még csak éledeznek.

Aztán megláttam az embereket. Valaki már bevásárolva távozott. Mások csak nézelődtek a boltokban vagy lézengtek a folyosókon. Fiú és lány. Anya két gyerekkel. Tényleg ez a legjobb szünidei program. A Baross utca mellett mintha az Árkád folyosója lenne a város másik ütőere. Nem akarom persze azt állítani, hogy tömeg lett volna reggel kilenckor, emberek voltak reggel kilenckor. Nem kell nekünk Aranypart vagy Győri Nyár. Felkelünk nyáron is, szünetben vagy szabadság alatt a szokott időben, ha már úgy beleszoktunk a koránkelésbe, és rohanunk a bevásárlóközpontba. Vásárolni, fagyit enni, barátokkal találkozni, ügyintézni, nézelődni. Tölteni az időt.

Árkád, adj nekünk még szebb, jobb, izgalmasabb programokat!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javított egyenleg

Aki másként érez, minden bizonnyal téved, s magára vessen, ha nem érti, milyen jó, hogy meg vagyunk… Tovább olvasom