Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Pult alól

A multik is helyben sütik a friss árut, de vasárnaponként lekapcsolhatják a kemencéket.

Azt mondták, semmi gond nem lesz, szépen eloszlik a forgalom a hét hat napjára, a vásárlók meg sem érzik majd a változást. Ehhez képest a vasárnapi zárva tartás teljesen felborította az addig viszonylag csendes szombatot.

Sorban állás az üzletekben, veszteglő autósorok a kereszteződéseknél. Feszült, türelmetlen vásárlók és túlterhelt eladók. Nem tudom, miért volt erre szükség. Miért kellett lenyomni az emberek torkán a vasárnapi boltbezárást, mint egy szivacsossá, gumiszerűvé vált másnapos zsömlét. Igen, ha már itt tartunk, még a kisboltok jó része is kényszerűen bezárt, a tulaj nem lehet ott egyszerre minden üzletében. A XXI. századi zsemle és a kenyér meg márpedig ilyen, másnapra mintha száz évet öregedne, összeaszalódik, gumisodik, rágóssá válik. Nem változott XX. századi eleihez képest.

A vasárnapi boltbezárásokkal is visszamentünk az időben. A talpon maradt üzletekben, több kilométeres kocsikázás után lassan újra pult alól kaphatjuk a friss kenyeret. És mire a multik is eljutottak oda, hogy saját pékségükben, helyben sütik a friss árut, vasárnaponként már le is kell kapcsolniuk a kemencéket.

Kinek jó ez? A boltbezárások megvalósulásával az önálló létét igazolni akaró párton kívül talán senkinek. Pedig a pártoknak sem az lenne a dolguk, hogy korlátozzák mozgásterünket, hogy eldöntsék helyettünk, mivel tölthetjük a vasárnapot. De a pártok is olyanok, mint a XXI. századi zsemlék. Semmit sem változtak XX. századi eleikhez képest. Egyetlen ciklus után aszalódnak, gumisodnak. Gumisodnak, és mégis rugalmatlanok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen

A politikai piac egy dologban különbözik az igazitól: a termék valódi ára csak távozás után derül… Tovább olvasom