Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Pöttyből folt

A labdák pöttye folttá vált, és beúszott a városlakók életébe, mint a szégyen pacája.
Az a munkájuk, hogy hisznek a mesékben. Mániákusan szeretik a hivatásukat, odavannak a gyerekekért, képesek a semmiből csodát varázsolni. Mese a mátkájuk, pillangós viráguk, vasból az erejük, kakasból az elszántságuk. Amihez nyúlnak, abban ott a báj, a jókedv, az ölelés, a szeretet. Mágusok és naivak.

A pórul járt Vaskakas. Ha ókori állatmesét szeretnénk kreálni az esetből, ami megesett, ezzel a címmel gurulhatna az örök bölcsességek mezejére. Mert pórul jártak: telepöttyözték a várost, de nem állítottak minden labda mellé rendíthetetlen ólomkatonát és hétfejű sárkányt. A védtelen labdákat az éj leple alatt elgurították. Ali baba és a negyven rabló egy begőzölt éjszakán virtusból, jópofaságból, magamutogatásból kihasználták, hogy a lámpaoszlopok nem nőnek az égig, egymásra bakolva leloptak egyet. Meg még egyet. Aztán a harmadikat és a századikat is. Elszámoltak egész kétszázig. És biztos jót röhögtek: észrevették, kifundálták, megcsinálták. A pöttyös labdák éjszakájaként emlegetik majd a krónikák, ami csínynek sok, végzetes bűnnek kevés.

A közösségi média tovább habozta a naivságról szóló újkori mesét. A labdák pöttye folttá vált, és begurult a városlakók életébe, mint a szégyen pacája. Hiánycikk lett Győrben a pöttyös. Híre ment a megcsúfolt becsületnek, ami a gyerekek mosolyát lopta el azzal a felnőttekbe vetett bizalommal, hogy „vigyázunk rátok, bízhattok bennünk!". Gyűlnek a lasztik, viszik az összefogás pöttyeit a bábszínházba, mert mégse lehet, hogy pórul járjon a Vaskakas. Mindeközben a rendőrség nyomoz, hogy meglegyenek a tolvajok.

A labda most nálatok pattog, hülye gyerekek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pöttyből folt

A labdák pöttye folttá vált, és beúszott a város- lakók életébe, mint a szégyen pacája. Tovább olvasom