Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Piszkos Harry-t felnyomták a Médiatanácsnál

Megkezdődött a feljelentés dömping a Médiatanácsnál. A több tucatnyi elindított vizsgálat mellett csak a Való Világ 4-re 65 panasz érkezett eddig.

Mint az Origo összefoglalójából a héten kiderült, megkezdődött a feljelentés dömping a Médiatanácsnál. A több tucatnyi elindított vizsgálat mellett csak a Való Világ 4 valóságshowra 65 panasz érkezett eddig.

A legszebb az egészben, hogy a szóban forgó ügyek többségét még nem is az Európa-szerte hírhedtté váló új médiatörvény szerint bírálják el, hanem a régi szabályozás szerint (visszamenőleges hatálya nincs a decemberben elfogadott médiatörvénynek).

Bár érezhetően még csak a dicső út elején járunk, úgy tűnik, nagyon szép új népi mozgalom bontogatja szárnyait, a neve a következő is lehetne: "Ne csak az APEH-nak írj névtelen feljelentő levelet mostantól, hanem a Médiatanácsnak is!".

Nem szeretnék abba most belemenni, hogy a feljelentett műsorok, filmek méltók-e a több millió forintos büntetésre (amúgy nyilvánvalóan igen, különösen a VV 4-nek becézett borzadály), a névtelen feljelentőkről viszont határozott véleményem lenne.

Azokról az emberekről, akik saját felelősség- és fontosságtudatuk teljes hitében, sötét szobájuk egyszerű asztalánál kéjesen körmölik kisebb-nagyobb, valós vagy vélt panaszaikat. Azokról, akik még arra se veszik a bátorságot, hogy felmásszanak a netre, s az álnéven dobjanak pár, dühüktől fröcskölő kommentet.

Ennek a finoman fogalmazva is gerinctelen viselkedésnek komoly hagyománya van Magyarországon, csak emlékeztetőül: a szocialista táborban messze Kádár országában serénykedett a legtöbb besúgó, e téren sikerült megelőznünk Honecker NDK-ját is, ami vitán felül "teljesítmény" volt a javából.

Szemezgetve a bűnösnek titulált műsorok között, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy Clint Eastwoodot is utolérte a végzete, mivel a Piszkos Harry-sorozat negyedik részében valaki "istenkáromláson" kapta a marcona legendát.

Nos, az ominózus mondat valóban sérti a keresztények vallási érzékenységét, ez az egyik megközelítése a történetnek. A másik: ne legyünk már álszentek, s valljuk be, hogy a mindennapi köznyelvben teljesen megszokottak az ennél sokkal durvább kifejezések is.

Ha már Clint Eastwoodnál és a csúnya szavaknál tartunk, elmondom Önöknek, hogy a kivesézett Origo hírt szerda este pont azelőtt olvastam el, mielőtt megnéztem volna a kétszeres Oscar-díjas művész legutolsó moziját, a Gran Torinót.

Ebben a produkcióban szintén káromkodik Eastwood, mint a kocsis, mégis szívesen ajánlom középiskolás fiatalok figyelmébe.

A film ugyanis segít az előítéletek levetkőzésében, megemeli a a béka segge alatt tanyázó toleranciaküszöbünket, s egyáltalán arról mesél, hogy világunk nem fekete és fehér.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. turtle 2011. január 27. 09:43
  „Talán itt: http://www.kisalfold.hu/jegyzet/”
 • 47. gig 2011. január 25. 09:53
  „Hová tűnt Damon Hill? Avagy hová lettek a nyotatott lapban megjelenő jegyzetek a honlapról? Egyik nap még itt, aztán huss!”
 • 46. calico 2011. január 24. 08:27
  „VIcc: a dicsőséges ötvenes években új lakó érkezik a faluba. Közismert róla, hogy disznókat is tart. Egyik este elás egy üres zsírosbödönt a kertjében lévő szilvafa mellé. Két óra múlva megérkezik az ÁVO, megtalálják a bödönt, viszont értetlenül nézik, nem értik, hogy miért ásott el a gyanúsított egy üres edényt. "Csak azt akartam tudni, milyen a szomszéd" - válaszol illedelmesen a gazda...”
 • 45. gig 2011. január 22. 23:11
  „A jegyzet címe és az utolsó mondat önmagáért beszél. Szép keretes szerkezet! :)

  Nyilván nem volna szükség feljelentésekre, ha helyén volna az emberek értékrendje, s a médiamunkások (értsük most ebbe a körbe a filmipar napszámosait is) övön felül ténykednének.

  De hát, mint ez opus is mutatja, ma az a divatos, az a menő, hogy az jön ki a szájon, aminek más nyíláson kéne távoznia.

  Nem csodálom, hogy ez sokakat bánt. Sőt, örülök neki! MIndent azért nem kéne bambán eltűrnünk.

  A feljelentés csak okozat. Ennek ostorozása helyett hasznosabb lenne az okot gyógyítani. Lehetne kezdeni mondjuk egy alapos fogmosással...”
 • 44. Muaddib 2011. január 22. 21:52
  „Teljesen mi a cél, aki névtelenül támad, még ha igaza is van, akkor is ez sima hátbatámadás.
  Nem szemből, hanem hátulról támadni az meg a gyávák szokása!
  Én sem vagyok múlti és külföldi nagytőkés rajongó de, nem úgy kell megnyerni egy versenyt, hogy az ellenfélbe belerúgunk, hanem hogy magunkat jobbá tesszük.
  Az hogy 99 %-ban vacakműsorok vannak a két nagy csatornán, elhiszem de senkinek nem kötelező azt nézni.
  Itt rengeteg ember annyira álszent, hogy az már fáj.
  Én hiszek a bumeráng elméletben, hogy ha valakit bántok azt az élet valamilyen formába visszaadja!
  Úgy hogy kedves feljelentgetők nem menekülhettek, az elöl, amit ti is tesztek másokkal valamilyen módon visszakapjátok az élettől”
 • 43. arrabonai 2011. január 22. 20:01
  „Kedves Balázs! Én ugyan még nem írtam a médiahatóságnak, de egyáltalán nem biztos, hogy nem teszem. Az is lehet, hogy névtelenül. Ugyanis nem ez a lényeg. Hanem az, hogy jó szándékkel tegye az illető. Mert nyilván szép számmal vannak a beírók kötött azok, akik csupán lassítani akarják a szervezet működését maguk, vagy barátaik érdekében és a jó szándék semmiképpen sem elmondható róluk. Valószinünek tartom, hogy nekik köszönhetően fordulhatott elő korábban is, hogy fél évig is eltartott mire egy ügyben döntés született. Nem tudni, hogy mi az arány. Tudomásom szerint egyébként anno az átkosban nem a feljelentők száma volt nagy, hanem a feljelentéseké. Azaz a viszonylag kis számú ócska vagy gyenge ember iszonyú aktív volt. De egyébként is igen erőltetett a párhuzam az államvédelmisek és a médiatanács között.
  Itt kell beszúrnom óvatosan, hogy nem is régen éltünk át olyan időszakot, amikor tisztességes családapákról gyűjtögettek információt csupán azért mert mondjuk az összetartozásukat, véleményközösségüket egyenruhával is jelezték, vagy bármi más módon nyíltan véleményt nyilvánítottak.
  Persze értem én. Milyen ideális világ lenne az amiben kizárólag az országosan olyan ezerre tehető létszámú újságírói réteg kiegészítve néhány "véleményformálóval"nyilváníthatna véleményt mindenben. A többiek meg meghajolnának érveik súlya alatt. Engem például annyira meggyőzött a cikk vonatkozó része, hogy minden Eastwood-féle filmet felveszek és délelőtt tízkor leültetem eléjük az unokaöcséimet, hogy minél gyorsabban felszívják a tudást -hagyjuk a francba a meséket! Amúgy kimondottan kedvelem a filmjeit.
  Az általad gerinctelennek tartott viselkedésnek pedig igen nagy hagyománya van tőlünk nyugatra. Például azonnal feljelentenek, ha a mezőgazdasági gépeddel bemocskolod az utat és így akár balesetveszélyes helyzetet is okozhatsz. Vagy feljelentenek, ha a szemetedet kiviszed a határba, ha éjjel kettőkor túráztatod az endúrót, ha bennhagyod a gyereket nyáron a kocsiban megfőni, ha a kutyádat kiéhezteted, ha gyanúsan sokat költesz, ha szombat vagy vasárnap este pöccented be a fűnyírót mert te csak akkor érsz rá és szarsz mindenkire...
  Toleranciaküszöb..? Ebben az országban a többségnek túl magas a toleranciaküszöbe. Ha nem így lenne nem így ment volna végbe a privatizáció, nem vezethette volna az országot ennyi alkalmatlan, önző ember.”
 • 42. pancser 2011. január 22. 17:10
  „"Emlékszel Pancser egyszer azt írtad, hogy neked, ne mondja meg senki, hogy hol vásárolj." Kedves "Muaddib" persze, hogy emlékszem. Ez senkit nem sért senkit nem nevel félre, nem rombolja a keresztény -zsidó Tízparancsolaton alapuló erkölcsi hagyományokat.
  "Pancser! Nehogy más döntse el hogy mi a jó a gyereknek!Akkor tom&jerryt sem nézhetne mert "kínozzák" benne az egeret sőőőt a macskát is.Húúú és ha otthon kilapítja a macskát mert azt hiszi hogy úgyis felpattan és él tovább?? XDXDXD "Lone wolf... Előhozakodhatsz a magyar népmesékkel is, ahol a vassorrú bába a kemencébe akarja vetni Jancsit és Juliskát. Csakhogy ezek a mesék rendelkeznek egy tanulsággal, a gyerek is tudja, hogy mesék. Egészen más az amit a mostani médiák sugallnak. Itt nem a mese a lényeg, hanem a provokáció, az elfogadott elvek, a hagyományok sárba tiprása. A mesék, lehet, hogy szörnyűek lehetnének, de nem azok mert pontosan a mostani médiák által rombolt erkölcsi elvek megőrzését szolgálják! A gonosz bűnhődik, a helyesen cselekvő a bátor királyfi, szegénylegény megkapja a csodaszép királykisasszonyt feleségnek(amit a mában kifogásolunk, hogy a liberális m.csok alapján királyfi a királyfival élne), boldogan élnek míg meg nem halnak és tengernyi gyerekük születik!”
 • 41. kolombela 2011. január 22. 16:55
  „39. hozzászólás Hunicum 2011.01.22. 12:48
  Szerintem vagy csak a fél filmet látnád, mert annyira megvágnák, vagy a klassz kis szöveg helyett valami eszement polkorrekt szinkront nyomatnának hozzá!!!”
 • 40. Lone_wolf.. 2011. január 22. 13:12
  „" gerinctelen viselkedésnek komoly hagyománya van Magyarországon " Igen ez így van,lehet rizsázni bármit akkor is igaz.Sajnos.Persze aki ellentmond ov-nak és bohóccsapatának az egyből nem magyar és persze rohadt komcsi :)))
  Pancser! Nehogy más döntse el hogy mi a jó a gyereknek!Akkor tom&jerryt sem nézhetne mert "kínozzák" benne az egeret sőőőt a macskát is.Húúú és ha otthon kilapítja a macskát mert azt hiszi hogy úgyis felpattan és él tovább?? XDXDXD”
 • 39. Hunicum 2011. január 22. 12:48
  „Szeretném megnézni a hírtv-n a Harlemi éjszakák című vígjátékot egy szombat este...
  :)”
 • 38. Sagittarius 2011. január 22. 11:55
  „36. turtle 2011.01.22. 11:12

  Nézd, gyomlálhatnak, mosakodhatnak, figyelemelterelhetnek, csinálhatnak bármit, attól minden az marad ami!! A négerből nem lesz fehér, a zigányból nem lesz Svéd, a szociból nem lesz "szalonna", ha bexarnak akkor sem! Egy szó nem jelent semmit. Mindenki tökéletesen tisztában van annak, és szinonímáinak jelentésével. Másfelől természetesen egyetértek azzal, hogy adott szó semmiképpen nem jelenthet megbélyegzést, és hátrányos asszociációt adott csoport összes egyedére! Amennyiben viszont egy csoport nagytöbbsége képtelen az egyetemes normáknak megfelelni, előbb utóbb minden újonnan rájuk alkalmazott szó is devalválódik ahogy az előtte használt.
  A fentiekből kifolyólag ez ismét egy halvaszületett próbálkozás, mely viszont inkább alkalmas a nyugalom megzavarására mint a világbéke megteremtésére!”
 • 37. Muaddib 2011. január 22. 11:53
  „24. pancser 2011.01.21. 23:38
  21-hez! A szomszéd rosszindulatú feljelentése egészen más dolog, mint amikor kiskorúakat veszélyeztetése, erkölcsi meggyőződésünket sértő műsorok iránt fejezzük ki nemtetszésünket"
  ***
  Emlékszel Pancser egyszer azt írtad, hogy neked, ne mondja meg senki, hogy hol vásárolj.
  Ebben az esetben én meg azt mondom nekem senki, ne mondja, meg hogy mit nézek!
  Egyetértek, hogy vannak erkölcstelen műsorok de, ki mondja, meg hogy melyik az?
  Kinek az ízlése lesz a minta?
  21 századunk mércéje szerint hol a határ?
  Az a baj hogy ezekkel a feljelentésekkel, a fürdővízzel együtt kiöntik a gyereket is.
  Én nem tagadom, szeretem a Scifiket és nem, esik jól, hogy ezeket is megvágják, vagy kivágják.
  Te feljelentesz egy műsort, mert az erkölcsileg sértő akkor mi a f...nak nézed?
  Gyerekeket meg a szülő nevelje ne a TV!

  Ezeket annak ellenére mondom, hogy média törvénnyel egyetértek viszont a gusztustalan álszentességgel nem!
  Ennyi!”
 • 36. turtle 2011. január 22. 11:12
  „Nem tudom olvastátok-e hogy Kanadában a Dire Straits együttes Money for Nothing című számából kigyomlálják a "faggot" (kö..ög) szót mivel az bánt egyeseket. Sőt azt is kitalálták hogy a Tom Sawyerben
  a n.ger szót rabszolgára cserélik.
  http://nol.hu/kult/20110117-dire_straits__politikailag_korrigalva”
 • 35. kolombela 2011. január 22. 11:03
  „33. hozzászólás Sagittarius 2011.01.22. 10:44
  Ne foglalkozz velük kapcsolatban a felebaráti szeretettel, mert ők lesznek az elsők akik, még egy jót beléd is rúgnak miután térdre rogytál.
  EZ AZ Ő ÉRTÉKRENDJÜK!!!”
 • 34. kolombela 2011. január 22. 10:52
  „A Gran Torinó azért ennél jóval többet mond mind az előítélet levetkőzése. Szerintem nagyobb jelentősége van annak. hogy csak azokat a "másokat" fogadta el a "polák", amelyik ugyanolyan értékrendet képviseltek mint a többségi társadalom, vagyis teljes egészében betartották az együttélés szabályait, függetlenül attól, hogy milyen vallásúak, vagy milyen szokásaik vannak. A bűnöző, deviáns, a többségi társadalom tagjait megkárosító, ingyenélő réteg egyáltalán nincs befogadva.
  Ejnye Szeghalmi úr! Pont ön írja, hogy "világunk nem fekete és fehér. ", amikor pontosan ugyan ezt az elvet képviseli.
  Értem én igyekezetét, amikor azzal a célzattal írta sorait, hogy nekünk is el kell(ene) fogadnunk a hazai bűnöző, deviáns, a többségi társadalom tagjait megkárosító, ingyenélő réteget, de azért hadd döntse már el a nép, hogy ki az akit elfogad és kit nem. Feleslegesen erőlködik, mivel minél nagyobb a támogatottsága ezeknek a kisebbségeknek, annál nagyobb az ellenszenv irántuk, ami természetesen egy bizonyos másik kisebbség érdekeit messzemenőkig kiszolgálja. nekik az a jó, ha hazánkban a társadalmi feszültség magas szinten van, ugyanis elterelődik a figyelem róluk és így nyugodtan űzhetik a nemzat rombolását.”
 • 33. Sagittarius 2011. január 22. 10:44
  „Én nem tudom miért, de nekem leírhatatlan boldogságot jelent minden olyan történés, ami a szociknak, a libcsiknek, a globális pénzembereknek, és a multiknak xarul esik, és fáj!
  Legszebb öröm a káröröm alapon. - talán! nyihihihihihihiiii...
  Igaz, így nem éppen én vagyok a felebaráti szeretet kinyilvánításának etalonja, de kit érdekel! Még így sem vagyok nálatok szoclibglobalok semmivel sem rosszabb!! -sőt!”
 • 32. Dirac 2011. január 22. 09:25
  „"Bár érezhetően még csak a dicső út elején járunk, úgy tűnik, nagyon szép új népi mozgalom bontogatja szárnyait, a neve a következő is lehetne: "Ne csak az APEH-nak írj névtelen feljelentő levelet mostantól, hanem a Médiatanácsnak is!"."

  Azért látom a szerzőnél is kimutathatóak - fiatal kora ellenére - az Alzheimer-kor jelei (vagy inkább a tudatlanság és a jól megszokott kollaboráció). Az ORTT -hez eddig is lehetett névtelen panaszokat küldeni, függetlenül attól, hogy éppen ki van hatalmon. Felesleges hőzöngés ez is sajnos, attól, hogy a bolhát betesszük a mikroszkóp alá, még nem lesz elefánt...”
 • 31. Stickers 2011. január 22. 09:05
  „nem hiszem, hogy pont a féreg szinten lévő evolúciós alany fogja minősíteni az élőlényeket, vagy épp besorolni”
 • 30. pancser 2011. január 22. 08:59
  „"Jandex" van akiknek az érzékenységét nem sérti amiről hadoválsz, az állatoknak például nincsen vallásuk, ők pukizhatnak, értelmük csekély!”
 • 29. Stickers 2011. január 22. 08:56
  „Az ilyen begyöpösödött, intelligenciával nem bíró hithű pártkatonák részére bőven megfelel Magyarország cirka 300 évvel ezelőtti állapota. Teljesen fölösleges modernizálnotok, hogy mindig inkább a múltba akartok visszamenni. Valljátok be hiányzott a régi kommunista időszak eleje, amikor árulkodhattok mert jutalmat kaptatok érte és a fekete autók látványa, ahogy elviszi a szomszédot. És ezért kellett a médiatörvény is, hogy újra úgy érezzétek magatokat, mint pártkatona apátok 30-50 évvel ezelőtt.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kármentés

Örülhetünk, ha újabb sebek nélkül megússzuk a kartácstüzet. Tovább olvasom