Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Pinyőzés

A bajnoki arany- és a kupaezüst párosa így is páratlan a zöld-fehér klub históriájában.
Fantasztikus év ez a Győri ETO FC számára a harminc év múltán megszerzett bajnoki címmel, a szerdai elveszített Magyar Kupa-döntőt követően mégis – aki valamilyen módon kötődik a klubhoz – egy kissé szomorú.

A kupadöntőben elszenvedett vereséggel ugyanis nem valósult meg a nagy álom, a duplázás, pedig a lehetőség megvolt rá: a csapat az ETO története során először nyerhette volna meg az aranyérem mellé a kupát is. Ez nem sikerült, mert a meccsen a Debrecen duplázott Adamo
Coulibaly révén és ezzel legyőzte a szünetben még vezető ETO-t. Hozzá kell tenni, hogy a bajnoki arany- és a kupaezüst párosa így is páratlan a zöld-fehér klub históriájában.

A finálé elbukásának több szakmai oka van, ennek boncolgatása nem a mi tisztünk, nyilván megteszik ezt az arra illetékesek. Ami a laikus számára is világosan látszott, a bajnoki címmel a zsebében ez a csapat már sem fizikálisan, sem lelkileg nem volt a csúcson ezen a találkozón. A küzdeni tudásra szerintünk Kispesten sem lehetett panasz, de ahhoz nem volt elég tudás az ETO-ban, hogy ebben az állapotában és sérülésektől sújtva is kivívja a kupagyőzelmet egy jó Lokival szemben.

Győrött ennek ellenére ünnepre készülnek szombaton, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői az MTK elleni mérkőzést követően adják át az ETO csapatának az idei bajnoki címért járó aranyérmeket. Vélhetően megfelelő lesz ehhez a körítés, a legszebb díszletet azonban a szurkolók, a futball barátai adhatják az ünnephez azzal, hogy jelenlétükkel megtöltik a stadion jelentős részét. Bízunk benne, hogy a hangulat is méltó lesz az esemény rangjához, hiszen Győrött már nagyon régen érezhette bárki a bajnoknak lenni mámorító érzését.

Az idény eleji „Pintér, takarodj!" kórustól hosszú és többnyire örömteli volt az út a hétvégi bajnoki ceremóniáig. Szombaton ismét megszólalhatna a lelátói kar, valahogy így: „Köszönjük, Pinyő!"

Ez így lenne korrekt.

Olvasóink írták

  • 1. szimre50803 2013. május 24. 18:12
    „Hogy sírva ne fakadjak! Köszönjék meg neki azt az ellenfelet megfélemlítő durva játékot, amit ő saját maga ültetett át játékosaiba! Viszont a futballja az nem sok jóval kecsegtet a nemzetközi porondon.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A féltés hangja

Üzenem az elvágyóknak: nem kell messzire utazniuk
ahhoz, hogy érezzék, fontosak nekünk. Tovább olvasom