Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Paródia

Nincs különbség a korábbi gyalázkodó és a mostani, paródiába fulladó kampány között.

Nem tudom, mi történt. Eddig egy valamirevaló választási kampányban vér folyt, gyilkolták egymást. Titkos hang- és videofelvételek készültek, amik csak a megfelelő alkalomra vártak egy-egy asztalfiókban, hogy jó időzítéssel, akár évekkel később nyilvánosságra hozzák. Ment a sárdobálás, a karaktergyilkosság, a vájkálás egymás múltjában. Most meg mintha paródiát nézne az ember.

A baloldal előáll egy önlejárató kisfilmmel. Falusi környezetbe csöppenünk, írhatnám, de nem teszem, mert magam is kis faluban nőttem fel, és mindig is bántott, ha falusinak hívtak. Szóval, maradjunk inkább abban, hogy sáros közegben áll emberünk a valószínűleg mobiltelefonos kamera elé. Nincs stylist, nincs forgatókönyvíró, nincs tudatosan felépített kampány, csak a pőre valóság. És akkor a jelölt odaszól a fehérnépnek, hogy most öntse rá a hideg vizet a világot bejárt, jobb videókat látott jótékonysági kampány részeként. Aztán meg átázott zokniban és műanyag klumpában kihívja Tarlóst. Hideg zuhany mindenkinek. A támogatóinak, a választónak is.

Közben a másik oldal is megér egy misét, amelynek színeiben éppen egy aktmodell jelölt domborít. Nem kell sokáig várni, az internetes poéngyár nyomban megálmodja róla a saját választási plakáttervét. Itt aztán tényleg a pőre valóság látható, de a konzervatív pártok logói diszkréten takarják a legintimebb testrészeket...

Persze sok különbség tulajdonképpen nincs is a korábbi egymást gyalázó és a mostani, önmaga paródiájába fulladó kampány között. Mindegyik a lényeget fedi el ugyanis. Így nem kell beszélni a programokról. Arról, hogy mit tennének a választókért. És ha nincsenek ígéretek, nem is lehet majd mit számon kérni. Aki győz, bármit csinálhat. Azt mondhatja, ezt akarta a kétharmad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagos ötös

Az e-napló ráér októberig, addig nem írnak dolgozatot a gyerekek, ugye? Tovább olvasom