Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Parkol, ó!

Kérdés, felmenti-e a szülőt a szabálytalan parkolás alól az, hogy siet, s nem ér rá keresgélni.

A közelmúltban éles vitát folytattam többedmagammal az egyik közösségi oldalon arról, felmenti-e a szülőt a szabálytalan parkolás alól az, hogy siet, s nem ér rá keresgélni.

A beszélgetés apropóját az a közelmúltbeli komáromi esemény szolgáltatta, amikor egy apuka több kör után sem talált parkolóhelyet, ezért a tilosba akart behajtani. Amikor a rendőr ezt megakadályozta, szóváltás alakult ki közöttük, aminek a vége rendőri erősítés, majd megbilincselés lett – a gyerek szeme láttára.

Megmondom őszintén, ebben az esetben nem az érdekel, túlzott volt-e az intézkedés, hiszen az már az okozat volt. Az ok a szabálytalanság elkövetése volt, mely reggel és délután is mindennapos például a lányom iskolája előtt is. S inkább ez az, ami elszomorít.

Félreértés ne essék, nem vagyok szent, kaptam már büntetést is – no, nem ilyenért –, de azt valahogy nehezen viselem reggelenként és délutánonként, milyen áldatlan állapotokat teremtünk egymásnak arra hivatkozva, hogy nincs hol megállni.
Valóban? Teszem fel, s tettem fel a beszélgetés során is a kérdést. Attól függ, mihez viszonyítunk. Ha a kaputól öt méterre szeretnénk parkolni, akkor valóban reménytelen a helyzet, de ha háromszáz méterre, akkor azért ez már nem igaz.

Mindenesetre én eddig még mindig meg tudtam állni szabályosan – pedig már harmadikas a gyerek –, igaz, volt, hogy tettem két-három kört, de ha kellett, megálltam az utca elején vagy végén, pár száz méterre a bejárattól.

Az a rövid séta pedig elég volt arra, hogy elfelejtsek idegeskedni a parkoláson. Javaslom, próbálják ki...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi marad?

Mi marad a nyugdíjkasszában, ha sok százezren gondolják úgy, hogy külföldön keresnek munkát? Tovább olvasom