Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Osztrák meló

De sajnos nem mindenkiért kapkodnak.
Fogorvoshoz mindenki jár. Ki kevesebbszer, ki többször. Van, aki kontrollra is ellátogat orvosához, míg mások csak akkor mennek, ha már elviselhetetlen fájdalom gyötri őket.

S ha jobb ellátást szeretnénk – mondjuk egy klinikán vagy egy privát fogászaton –, akkor bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, főleg, ha Mosonmagyaróváron lakunk. S a zsebünkbe is nyúlunk, megfizetve a korszerűbb technikát, az ígért fájdalommentes kezelést és a kedvesebb szavakat, hiszen majdhogynem mindenkinek van egy rémisztő kiskori fogorvosos sztorija. 

A Lajta-parti várost többen a „fogászati turizmus Mekkájának" vagy a „fogászati turizmus fellegvárának" nevezik. Persze nem is alaptalanul. Aki járt már Mosonmagyaróvár bármely szegletében, annak rögtön feltűnhet a rengeteg Zahnarzt, Zahnklinik vagy éppen Dentist felirat. Tábla, ablakon matrica, de akár elhagyatott épület előtti molinó is hirdeti a fogászatokat.

Az ember azt gondolná, hogy ebben a Mekkában kapkodnak a páciensek után a klinikák, a magánorvosok, hiszen a kínálat rettentően széles. De sajnos nem mindenkiért kapkodnak.

Ha osztrák, német, francia vagy svájci személyije van, akkor előnyt élvez, viszont ha magyar, na akkor az időpontja előtt is megcsörrenhet azzal a telefonja, hogy ne a megbeszélt délután fél 4-re menjen, hanem jóval előbb vagy éppen jóval később. A legtöbbször pedig azért, mert bejött egy több pénzzel kecsegtető külföldi munka. Mondjuk egy osztrák, egy svájci vagy éppen német meló.

Szerencsére persze kivétel is van: ebben a fellegvárban akad olyan orvos is, akihez a magyar páciens is a megadott időpontra megy, s nem túrhatja ki onnan az euróval fizető vendég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszások

Minimum egy évtizedet késett a beruházás. Tovább olvasom