Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Országimázs

Indulatok gerjesztése helyett inkább szurkoljunk a párt- semleges borjúrilette sikerének.

Nagy betűkkel hirdette az egyik vezető hírportál, hogy „600 millió jut jövőre Orbán Ráhel kedvenc szakácsversenyére", ezzel a hatásvadász címmel harangozva be, hogy a költségvetés jelentős összeggel támogatja jövőre a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjének megrendezését Budapesten. Bárhogy is kerestem azonban a botrányt és az (újabb) felháborító sumákságot, nem találtam fogást a döntéshozókon, mindössze annyi derült ugyanis ki, hogy a miniszterelnök lányát érdekli a gasztronómia. Ahogy rajta kívül még nagyon sokakat, köztük engem is, és nem találok semmi kivetnivalót abban, hogy jövőre ezért is figyel majd ránk a világ ínyencebbik fele.

Igen, több mint félmilliárd egy kicsit soknak tűnik, de érdemes visszagondolni, milyen roppant költséges próbálkozások „öregbítették" hazánk hírnevét az utóbbi időben. A 2015-ös milánói világkiállítás botrányos, a teljes építészszakma tiltakozását kivívó magyar pavilonja például közel kétmilliárdba került, a felcsúti stadion pedig majdnem négymilliárdba, igaz, ez utóbbi építéséről többet beszéltek, mint a benne valaha zajló meccsek bármelyikéről. S csak összehasonlításul: bár az egymilliárdot kóstáló új nemzeti konzultációt nem országimázseszköznek szánták, de ennyi pénzből ennyit rombolni hazánk nemzetközi megítélésén már szinte művészet…

Ha van valami, ami a demagóg és Európa-szerte felháborodást kiváltó állami nyilatkozatok és intézkedések sűrűjében végre pozitív értelemben irányítja ránk, magyarokra a figyelmet, az megérdemli a támogatást, legyen szó sportversenyről vagy gasztronómiáról. Ebbe kár lenne „beleállni", indulatok gerjesztése helyett inkább szurkoljunk a pártsemleges borjúrilette sikerének. Akár Orbán Ráhellel együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két lét

Abortusz, halálbüntetés, melegek, eutanázia, terrorizmus, idegenek. Tovább olvasom