Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Nyolcvan font

Hillary Clintont kitüntették Londonban, és közben megbírságolták, mert nem váltott parkolójegyet.

A világpolitikában betöltött szerepétől függetlenül mindenkinek fizetni kell a parkolásért Londonban, válaszolta a Westminster kerületi tanács illetékese, amikor arról kérdezték, hogy miért büntették meg Hillary Clintont. Történt ugyanis a minap, hogy az amerikai ex first lady és külügyminiszter elfelejtett parkolójegyet váltani a londoni belvárosban. Miközben Hillary Clinton a Királyi Külügyi Intézetben átvette a politikai kutatóműhely éves díját a nemzetközi diplomáciában kifejtett erőfeszítéseiért, egy arra járőröző parkolóőr könyörtelenül kirakta a 80 fontos csekket autójára és a testőri kisbuszra.

Innen nézve ez egy pitiáner ügy, simán elsikálhatták volna, mondjuk úgy, hogy előléptetik főparkolóőrré a túlbuzgó alkalmazottat, csak hogy hallgasson és lenyugodjon, amiért a felettesei a szeme láttára tépik össze a büntetőcédulákat és kérnek elnézést Hillary Clintontól. Tényleg piti ügy, mégsem jutott eszébe senkinek, hogy ilyet tegyen.

Azért kíváncsi vagyok, mi történne, ha mondjuk a British Petrol elnök-vezérigazgatóját szeretné kihallgatni például a francia ügyészség valamilyen feltételezett korrupciós ügyben. Eszébe jutna-e az elnöknek, hogy ne álljon a szomszédos ország ügyészségének rendelkezésére? Megvárná-e, hogy kiadják ellene a nemzetközi körözést, és még akkor is próbálna-e távol maradni? Beavatkozna-e az ügybe a politika? És előfordulhatna-e, hogy bármelyik érintett ügyészség politikai nyomásra cselekedjen? Vagy még a kérdést sem értenék?

A Napi Gazdaság tegnap arról írt, hogy a norvég állami olajalap etikai okokból mérlegelheti a Mol-részvények eladását. A norvég olajalap a világ egyik legnagyobb alapja, mintegy 770 milliárd dollárt kezel, és a világ összes részvényeinek több mint 1 százalékát birtokolja. A magyar Mol Nyrt.-ben 1,64 százalékos részesedése volt tavaly év végén. A Mol kommunikációs igazgatója az MTI-nek azt mondta erre, hogy az újságcikk merő spekuláció, minden alapot nélkülöz. A horvátországi ügyre utalva megismételte: Magyarországon a hatóságok nyomozást folytattak, amelyet bűncselekmény hiányában 2012 januárjában lezártak. A Mol-részvények árfolyama végül 6 százalékkal esett.

Bízom benne, hogy a Mol és Magyarország végül jól jön ki ebből az ügyből. Egy mindenesetre biztos, hogy Hillary Clinton vigasztalódhat, mert a londoni előírások értelmében a nyolcvanfontos bírság összege automatikusan negyvenre csökken, ha a büntetést 14 napon belül befizeti...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betyárbecsület

Aki nem akar égni, az nem Robbent akarja lefutni. Andorra épp elég, be is húztuk, ennyi. Tovább olvasom