Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Nyelvlecke

Az amerikaiak is csak félreértettek valamit, ahogy nem olyan régen a németek itt nálunk, Győrben.

Egyszerűen nem értik a nyelvet, amit használunk. Nálunk, ha valaki egy alapítvány nevében használja ki a kormányzati kapcsolatait és pénzt kér, akkor mi abból nem a korrupciót, hanem a jóindulatot olvassuk ki.
Az amerikaiak is csak félreértettek valamit, ahogy nem olyan régen a németek itt nálunk, Győrben. Amikor ugyanis a Zs. Ferenc nevű illető a fáira kért támogatást az Auditól, akkor illett volna elhinni, hogy valóban a tiszántúli kocsányostölgy-populáció sorsa a tét, s nem egy zöldszervezet akar lehúzni nem kevés pénzt a Magyarországon újra beruházni kívánó német óriásvállalattól.

A további félreértéseket csak úgy lehet elkerülni, ha a külföldiek számára egyértelművé tesszük az üzleti kódexünket. Ha például egy tárgyalás során az „alapítvány" kifejezés elhangzik, akkor a magyar fél tulajdonképpen azt a méltányolható kérést fogalmazza meg, hogy tessenek nem érdeklődni a számlaszám-tulajdonosok iránt (csak fizetni), mert mi egy kis ország vagyunk, s a kiszolgáltatott embereknek – akiknek gyűjtünk – vannak személyiségi jogai.

Ha az illetékes hatóság a feljelentést követően „iktatás alá került" kifejezéssel él, akkor tessék rögtön az időben fél évet előreugorni. Ha pedig hozzáteszik, hogy „a meglévők mellé", akkor még egyet. A „türelem" kifejezést nálunk szó szerint kell érteni. Árulkodni pedig nem szép dolog. De ha ez alatt az egy év alatt valaki olyannal hencegne, hogy majd „okosba" megoldja a hatósággal, vegyék puszta kérkedésnek. Mert Magyarországon nem lehet és soha nem is lehetett a dolgokat „így" elintézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez most vicc?

Az egész magyar politikai elit becsületéről és az ország jó híréről van szó. Tovább olvasom