Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nemzeti kérdőív

Tegnap olvashatták: már zajlik a hajléktalanság kérdéséről szóló nemzeti konzultáció akciótervének kidolgozása. A kérdéssor összeállítása előtt a kormányfő konzultál az érintett polgármesterekkel: a Budapesten és a megyei jogú városokban (nálunk a Győrben és Sopronban) élőktől kéri ki levélben a véleményüket.

Az előzményről annyit tudni kell, hogy az Alkotmánybíróság a közelmúltban alaptörvény-ellenesnek minősítette azt a parlament által elfogadott szabályozást, amely tiltotta (a hajléktalanoknak) a „közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát". A kormányfő hétfőn a parlamentben elmondta, ha a nemzeti konzultáción összegyűjtött vélemények eltérnek az AB-állásfoglalástól, akkor olyan jogszerű indítványokat terjesztenek elő, amelyek a többség akaratát tükrözik.

Mindez természetesen ezúttal sem jelenti azt, hogy irányított kérdésekre lenne szükség, a többség akarata enélkül is egyértelműen megmutatkozik majd. Ezt biztosra veszem. De mert ezúttal időben értesülhettünk a nemzeti konzultáció akciótervéről, én felajánlom a segítségemet: ezekkel a kérdésekkel és válaszokkal lehet valós képet kérni/kapni a társadalomtól. Ha az illetékesek akarják, felhasználhatják nyugodtan.

Ön szereti-e a hajléktalanokat? 1. Igen. 2. Nem. 3. Az vagyok, a kérdőívet találtam.

Önt is zavarja, ha olyan egyénbe ütközik, aki a közterületet életvitelszerű lakhatásra használja, és elkéri öntől a fémdobozokat tartalmazó szelektív gyűjtőedényét? 1. Igen, nagyon. 2. Igen, közepesen. 3. Igen, kicsit.
Az elmúlt húsz év számos pozitív példája önt is meggyőzte arról: a parlamenti demokrácia lényege, hogy ön megválaszt minket (képviselőket), mi jó döntéseket hozunk a T. Házban; az Alkotmánybíróságnak pedig nem feladata a köztünk lévő, baráti viszonyba belerondítani? 1. Igen, meggyőzött. 2. Négyévente mindig jön valaki, hogy meggyőzzön. 3. A viszonyunk kicsit sem baráti, de az a szerencséjük, hogy az AB-vel sem az.
Ön szerint is szükséges a nemzeti konzultáció – és mert igen, mi legyen a következő kérdés, amelynél a népfelség szava döntsön? 1. Állítsuk vissza a halálbüntetést. 2. Legyen kevesebb a képviselők fizetése. 3. Javítsunk minden megyei jogú város levegőminőségén.

Olvasóink írták

 • 2. tradermike 2012. december 07. 23:01
  „Saját megítélése szerint számít valamit, hogy milyen válaszok érkeznek be a Nemzeti Kérdőívkezelőhöz, vagy inkább csak a Postát tömjük alkalmanként 800 millióval, mint szerintünk kiemelt jelentőségű szervezetet?
  1. Igen 2. Nem 3. Nem tudom megítélni a kérdést

  Furcsának tartja, hogy a Nemzeti Konzultáció Kérdőíveit mindenki megkapja, de a saját alkotmányos választójogát külön utánajárással kell igényelnie a következő választáson?
  1. <moderálva> 2. <ez is> 3. <ez pedig főképp>”
 • 1. miracle 2012. december 07. 18:29
  „Ön erre a kérdésre nemmel fog válaszolni?
  1. Igen 2. Vagyis nem. 3.Nemigen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fontos lépés

Tovább olvasom