Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Nem vagyok magyar?

Szeretnék már látni egy olyan államférfit vagy hölgyet, aki meg tudna szólítani jobboldalit, baloldalit egyaránt.
„Magyarország nem kér többet a gyűlöletkampányból és a gyűlöletkeltésből, ezért nem kér többet a ... kormányok időszakából!" – mondta szerdán az egyik politikai oldal vezető pártjának szóvivője. Szándékosan nem nevesítem sem a pártot, sem a kinyilatkoztatót, mert ez a fajta retorika mindegyik oldalra egyaránt jellemző. Behelyettesíthet mindenki a kipontozott helyre, akit csak akar.

És évtizedek óta így van ez már. Közben én, szerencsétlen (választó)polgár, összehúzom magam, amilyen apróra csak tudom. Mert mi van akkor, ha úgy látom, hogy azoknak a bizonyos kormányoknak az időszakában is születtek azért jó döntések? Akkor én már nem is vagyok magyar, és az én országom nem is Magyarország?

„Mutyiország" – mondja az egyik oldal a másik képviselőinek. Akkor, ha én velük szimpatizálok, mutyista lettem rögvest, még úgy is, ha soha semmit nem „urambátyámoztam" össze magamnak? „Maffia...oldal" – nyilatkoztat ki a másik oldal az országot fájdalmasan kettészakító árok minden túloldali tagjáról. Akkor, ha én velük szimpatizálok, bűnszövetkezetben követek el bűncselekményt minden áldott nap? Akkor most engem is lemaffiózóztak?

Akkor a kokárdát is csak úgy rakhatom ki, ha a magát egyedüli igaz magyarnak tartó oldalhoz tartozom, egyébként inkább szúrjam szíven magam a biztosítótűvel?

Kikérem magamnak ezt is, azt is, és őszintén szólva elegem van ebből a fajta végletekig megosztó politizálásból. Szeretnék már látni egy olyan államférfit vagy hölgyet, aki nem kirekeszteni akar, aki nem csak a saját híveit tartja magyarnak, az ellenfelet pedig idegenszívűnek. Szeretnék már látni egy olyan politikust, aki össze tudná fogni ezt a nemzetet, és meg tudna szólítani jobboldalit, baloldalit egyaránt. Mert jó lenne végre közösen előrejutni. Jó volna, ha tízévente nem kellene unalomig ismételgetni ugyanazt a valószínűtlen jóslatot: „Ötven év múlva már biztosan utolérjük Ausztria életszínvonalát!"

Én egyetlen polgár vagyok a majd tízmillióból, és lassan mondom, hogy mindegyik oldal pártszóvivője megértse: nem kérek többet az ilyen kirekesztő, elvadult gyűlöletpolitizálásból! Csak így, egyes szám első személyben. Mert sosem venném magamnak a bátorságot, hogy egész Magyarország nevében tegyek kinyilatkoztatást.

Olvasóink írták

  • 3. dsj 2013. augusztus 04. 08:45
    „Egyet értek! Sok mindent meg nem!”
  • 2. vienna 2013. augusztus 02. 20:59
    „Csatlakozom.”
  • 1. oxana 2013. augusztus 02. 17:50
    „Nagyon helyes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semmi cicó

Ha jól kiröhögtük magunkat, akár be is láthatjuk: mindenféle Vezetéknévcsomagnál hatékonyabb… Tovább olvasom