Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Nem és igen

"Eddig nagykorúvá válásom óta minden alkalommal éltem választójogommal, és ezek után is élni fogok."

Nem, regisztrálni nem fogok, ám választani, konkrétan szavazni azonban igen. Igen, mert jogom van hozzá, s ezt az ország házában vezényszóra felálló mameluksereg nem vonhatja meg tőlem semmilyen indokkal.

Alapvető emberi és polgári, sőt, állampolgári jogom ugyanis a szabad választás joga.

Nem regisztrálok, mert az állam már nyilvántart számtalan helyen. Van személyi igazolványom, lakcímkártyám, jogosítványom, adószámom és társadalombiztosítási jogosultságom.

Tessék megkérdezni a Belügyminisztériumban, az adóhivatalnál, a tb-nél, vagy ahol akarják, ha nem hiszik. Hol kellene még ezeken túl regisztrálnom?

Ember, polgár, sőt, (csak) magyar állampolgár vagyok, mint ahogy az őseim is azok voltak emberemlékezet óta. Nagyapám két, apám egy világháborút járt meg a hazáért.

Sőt, én is voltam katona. Van állandó, bejelentett lakásom, házam, földem, munkahelyem, diplomám, családom, egyházam. Gyerekeimet taníttatom, felmenőimről erőmhöz képest gondoskodom.Önkéntes közösségi munkát is végzek vagy harminc éve.

Nincs és soha nem is volt viszont adó- és köztartozásom, nem voltam büntetve s nem állok gyámság alatt. Szülőhelyem a Szigetköz, de otthon vagyok például Győrben, Budapesten, Bősön és Csíkszeredában is.

Eddig nagykorúvá válásom óta minden alkalommal éltem választójogommal, és ezek után is élni fogok. Korlátozás nélkül, mert emberként, polgárként és állampolgárként jogom van hozzá.

S ne próbáljon ebben megakadályozni soha senki bárhová is küldözgetve a szavazófülkén kívül. Ekkora jogsértést ugyanis nem tűrök el.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. LamiBa 2012. december 02. 09:26
  „Teljes mértékben egyetértek.”
 • 40. pillow 2012. november 30. 00:00
  „37. Túrabakancs 2012.11.29. 22:29
  Milyen jogon nevez önt bárkit aljanépnek, mert megvásárolható? Valakit gulyással vásárolnak meg, valakit békemenethez kapcsolódó országjárással. Mi a különbség?
  Egyébként dolgoztam már kvázi három x-es emberekkel, nem érdemes lebecsülni őket. Ha kellett az utolsó falatot megosztották azzal, akinek nem volt a nap végére. Semmivel nem érnek kevesebbet, mint smit pál, aki már minden létező rendszernek eladta a lelkét, és még erkölcsi halála után is azt mondta háromszoros lakástulajdonosként a kiutalhatóra: ami jár, az jár.
  Ebben a viszonylatban kellene elgondolkodni azon, hogy ki mit ér, és nem véletlenül a demokrácia alaptétele, hogy mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata. Ön jobban dönt az "aljanép" sorsáról mint ők maguk?”
 • 39. pillow 2012. november 29. 23:41
  „Semmi köze a regisztrációnak az olyan országokéhoz viszonyítva, ahol nincsen lakcímnyilvántartás. Aki még mindig azon tépi a száját, hogy ez nem tisztán politikai szándékú törvény/alkotmánymódosítás, azt már a Fideszben is gyanakodva figyelik, így kellene hozzáállni.
  ........
  A lényeg: ha valaki gulyással akarja megvenni valakinek a szavazatát, annak most nyolc hónapja lesz, hogy regisztrációt is vásároljon előtte, vagyis visszaélni így is lehet.
  ........
  Csak éppen azért értelmetlen ez a vita, mert ha túl sokan mennek el regisztrálni, pártunk és kormányunk ismét törvényt és alkotmányt változtat, megszerzi a számláló szoftvert, kinevezi Simicska Lajost a választási bizottság élére 29 évre, mittudomén...
  ........
  Ebből a tempóból már nem vesznek vissza, saját világuk foglyai.
  ........
  A legnagyobb baj, hogy a túszok mi vagyunk, vagyis inkább a gyerekeink.”
 • 38. blaze 2012. november 29. 23:19
  „29. vera2012 2012.11.29. 19:00

  Írta valaki, hogy az baj? Nem a külföldön dolgozók a probléma, hanem a gazember kormányaink! Olvasni már tudsz, de a szövegértést még gyakorolni kell!

  33. Cancer 2012.11.29. 20:15

  Mintha a Fidesz nem remegne a roma szavazatokért... Tiszaújvárosban se a fideszesek fuvarozták őket szavazni nemrég, ugye? Nem kell aggódni, mert majd még a regisztrációjukat is megcsinálják! Te egyébként melyik országból írsz ide nekünk?”
 • 37. Túrabakancs 2012. november 29. 22:29
  „Furcsállom, hogy ennek az írásnak a szerzője állítása szerint már sokszor regisztrált ilyen-olyan
  ügyekben élete folyamán, de ezentúl négy évente nem képes egyszer ezt újra megtenni úgy
  hogy állítása szerint neki nagyon nem tetszik a rendszer. Aki akar menni választani az elmegy
  regisztrálni, emiatt minek ez a nagy hűhó? Meg úgy tudom, interneten is lehetséges lesz...
  Az a bajuk a szoclibeknek, hogy a sok kilóra megvásárolt szimpatizánsukról nagy valószínűség
  szerint le kell majd hogy mondjanak, ez bántja a csőrüket. Jó ez a majdani regisztráció, hiszen
  szűrni fogja azt a réteget, akik miatt a normálisak eddig szégyenkeztek szavazásaik során. A
  három x-esek meg a megvásárolható aljanép várhatóan távol fog maradni, már ezért megéri ez az egész
  regisztrálósdi.”
 • 36. embertelen 2012. november 29. 22:00
  „Én biztos vagyok benne, hogy a fidesz ezzel a regisztrációs trükkel óriási ÖNGÓLT lőtt. A valamikori fideszes kétharmad szégyenkezve ugyan, de becsületből el fog menni regisztrálni és el is fog menni szavazni. Ez lesz a fidesz veszte, mert a kétharmadból csak egyharmad fog a fideszre, a többi akár bosszúból is az ellenzékre fog szavazni. Ez a jelenség volt megfigyelhető 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben és 2010-ben és így lesz 2014-ben is. Ez a proteszt szavazás jelensége, amit Orbán saját maga kényszerít ki, de nagy árat fog érte fizetni.”
 • 35. HarconaMarcos 2012. november 29. 21:23
  „...és még csak annyit, hogy ha itt nem a választási törvényről, hanem egy ferdén parkoló autóról lenne szó, akkor már kétszer ennyi komment biztos meglenne. :-/”
 • 34. HarconaMarcos 2012. november 29. 21:20
  „Hátazér van pár különbség a felsorolt országokhoz képest. USA-ban a választás napján is regisztrálhat a pógár, amúgy pedig nincsenek olyan nyilvántartásaik, mint amiből eddig itthon pikk-pakk össze lehetett állítani a választások névjegyzékét.
  A szerző nem szorul az én védelmemre, de kevés keresgéléssel elolvasva a régebbi írásait elég jól látszik, hogy melyik oldalt támogatta. Mielőtt megerőltetné magát valaki, nem a maszopot.
  Viszont a jobboldali keresztény konzervatív parlamentalizmus, és az ami jelenleg az országban zajlik egy kicsit messze esik egymástól. Súlyosbítva azzal a dilettáns rombolással, ami a gazdaságban történik.”
 • 33. Cancer 2012. november 29. 20:15
  „A sok dilettans hozzaszolonak, a demagog jegyzet szerzojenek szeretnem felhivni figyelmet arra, hogy normalis demokraciakban (pl. USA, Nagy-Britannia stb.) a szavazas elozetes regisztraciohoz kotott, visszaelesek elkerulese celjabol. Nyilvan a szerzo szeretne, ha ismet lovaskocsikon szallitanak a roma lakossagot a szavazofulkekhez, hogy szavazzanak az mszp-re, kb 3 froccsert, ez nem fog megvalosulni tobbe. Illetve kisebb az esely... Tessek szepen regisztralni, aztan lehet szavazni. Nem hozongeni meg vagdalkozni kell, foleg nem egy felelos ujsagironak, hanem jozan allampolgarkent elni.
  Semmi koze nincs a szavazashoz annak, hogy Vida ur felmenoi milyen haborukban vettek reszt, vagy o maga mit muvelt katonakoraban.”
 • 32. szekelyse50 2012. november 29. 20:00
  „Fölösleges a felhábórodás,mivel tudjuk már kikre szavazol akár érvénytelen is lehet.”
 • 31. Patriot 2012. november 29. 19:48
  „Természetesen szavazni fogsz, csak előtte regisztráltatod magad!
  Két perc az egész, és ótvaros monológokat sem kell hozzá rittyentened.
  Te nagy demokrata!”
 • 30. Valaki 2012. november 29. 19:11
  „28. Jóleány 2012.11.29. 18:41

  "Valaki senki " !
  Akkor lett kisgazda, amikor rálépett a gereblyére és homlokon vágta !"

  Még nem léptem rád. :)))”
 • 29. vera2012 2012. november 29. 19:00
  „27. blaze

  Mért baj az, ha valaki külföldön dolgozik???? Ök legalább munkát keresnek, nem várják, hogy az állam tartsa el öket. Micsoda kérdés!”
 • 28. Jóleány 2012. november 29. 18:41
  „"Valaki senki " !
  Akkor lett kisgazda, amikor rálépett a gereblyére és homlokon vágta ! Akkor ismerte meg az eszköz nevét és azt, hogy mire kell használni ! A parlagfű termesztésért kapott földalapú támogatást vigyorogva teszi zsebre ! Magyarok szégyene !”
 • 27. blaze 2012. november 29. 18:37
  „16. b.ildi57 2012.11.29. 16:36

  Az ön gyermekei miért külföldön dolgoznak? Talán regisztrációs meseországban nem tudtak érvényesülni?! Igenis felháborító a regisztráció! A z állampolgárt minden hülye adóval megtalálják, akkor igenis bírja már el Európa legnagyobb bürokráciája, a regisztráció nélküli választási lehetőséget!”
 • 26. dsj 2012. november 29. 18:32
  „Ugyanezt, amit Vida elmond magáról nem tudja elmondani pl. Lipták Béla, mégis milyen sikeresen működött közre a Szigetköz tönkretételében. Attól tartok, bekövetkezik Hofi rémálma: "Majd ´ezek´ döntik el ott (külföldön), hogy milyen <moderálva>ul éljek én itthon (belföldön)". Az idézet nem pontos, de a lényeget tartalmazza, remélem.
  Egyet értek a cikkíró harcos álláspontjával, de ha kell, elmegyek regisztrálni is, meg szavazni is ez ellen a gátlástalan, álszent, hazug banda ellen, akik erkölcsi és anyagi romlásba döntik, szabad prédájuknak tekintik Magyarországot.”
 • 25. orion1 2012. november 29. 18:28
  „Van egy rossz hírem!
  Már nem elég regisztrálni hogy szavazhassatok, hanem igazolást kell vinni az urulógiáról vastagbélrákszűrésről is. Igaz hogy így alig fog elmenni 50 ember szavazni, de azok legalább hardcore fidesz szavazók lesznek.”
 • 24. mekkmester 2012. november 29. 17:48
  „22. valahogy úgy van, ahogy írtad!!!”
 • 23. BsBe 2012. november 29. 17:28
  „9. Tumbanu azért kell elmenni szavazni, mert ezek a senkik éppen ezt akarják.Azaz, hogy a népnek elege legyen, és sokan ne is menjenek el. Ezt 2010-ben megtették nagyon sokan, lásd az eredményét..... nem kell ragozni.
  A regisztrálást pontosan azok pártolják, akik azt szeretnék (pl. mint senki) hogy gazdájuk továbbra is subája alá hajtsa a nyáját.
  12. egyhozzászóló attól még hogy regisztrál továbbra is eladhatja a szavazatát.. Azt nem köteles előre lenyilatkozni (remélem) hogy kire szándékozik szavazni.
  Ezzel csak azt akarják elérni, hogy azoktól akik nem tudnak, vagy nem akarnak elmenni regisztrálni, "törvényesen" vonják meg az alkotmányban rögzített (bár nemsokára módosított) jogukat.
  EL KELL MENNI REGISZTRÁLNI (bár lehet annak van igaza, aki azt írta, ha sokan regisztrálnak, kitalálnak valami mást még, hogy a nagy többséget távol tartsák az urnáktól, mert nem az az cél hogy sokan szavazzanak, hanem, hogy a fidesz szimpatizánsok szavazzanak) ÉS KELL SZAVAZNI!
  "Aki nem szeretné Orbánt, Gyurcsányt, Bajnait, vagy Vonát, de bármelyik lejáratódott politikust azoknak van lehetősségük a változtatásra. Akik szeretnének a pártoktól és a régi, korrupt , mocskos politikusoktól és segédeiktől, oligarcháiktól megszabadulni, azok megtehetik. A döntés lehetőssége mindenkinél ott van.
  Én tudok valakit aki meg tudja változtatni Magyarországot a mi segítségünkkel.
  Dr Tétényi Évának hívják.
  Mindenki eldöntheti, hogy marad a moslékos vödörben, vagy erőt vesz magán és megpróbál onnan kimászni.
  Abban persze mindenki egyetért, hogy ezt együtt, közösen tehetjük.
  Hát tegyük!
  Ki szabhat határt?
  De ha tesszük, akkor olyan ember mögé sorakozzunk be aki erkölcsileg tiszta, feddetetlen, harcos, elszánt , okos és nem megvásárolható.
  Ajánlom mindenki figyelmébe Tétényi Évát!"”
 • 22. gonzo 2012. november 29. 17:18
  „Tehát most az a gond,ugye,hogy a Fidesznek van egy stabil szavazóbázisa,aki valószínűleg elmegy regisztrálni mindenképp,és szavazni is természetesen,persze a Fideszre.Az ellenzék attól fél,hogy sok a kiábrándult ember,aki majd cseszik elmenni regisztrálni,így nem is szavazhat(sem a Fideszre,sem másra,hozzáteszem),az ő biztos szavazótáboruk meg nem elég a váltásra.Hol itt a gond?Tessék meggyőzően érvelni,hiteles embereket csatasorba állítani,hihető jövőképet felvázolni!Van még rá idő!Megértem a Vida István-féle megközelítését a dolognak,de a regisztráció szerintem nem lehet igazi oka az esetleges ellenzéki bukásnak.Takarózni lehet vele,de részemről nem fogadnám el a takarózást.”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világvége

Tovább olvasom