Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Nekünk való

Az, hogy ezek a műsorok olyanok, amilyenek, persze nem véletlen: ezt nézi a nép.
Az RTL Klub valóságshow-jának negyedik szériája mind a trágár kifejezések használata, mind az alkoholfogyasztás és dohányzás, mind pedig a kiskorúakat sértő tartalmak megjelenítése tekintetében „felülmúlta" az eddigi évadokat – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának friss elemzéséből. Azaz inkább új jelentéséből, mert frissnek nem mondanám azt, ami egy csaknem fél éve lezárult adásról szól, főleg, ha tudom, hogy már javában megy a VV 5. Csak néhány kockát láttam belőle, de megkockáztatom, ebben is lesz (van) mit
elemeznie a hatóságnak.

A kiskorúakra veszélyt jelentő tartalmak megjelenítése miatt a médiatanács összesen 278 millió forint bírságot szabott ki az előző műsorfolyamban látottak, hallottak miatt.

Az elemzés szerint volt foganatjuk a büntetéseknek, figyelmeztetéseknek: a széria vége felé közeledve jelentősen csökkent az alkoholfogyasztást, dohányzást és szexuális tartalmakat megjelenítő adásrészek száma, a VV 5-öt pedig némileg későbbi kezdéssel, és a „16-os karikával" ellátva sugározza. Hurrá!

A negyedmilliárdot meghaladó büntetés még az RTL Klubnak sem aprópénz, de attól tartok, így is megéri nekik, s hogy most is így legyen, rátesznek egy-két lapáttal.

Nem vagyok egy prűd alak, de elkeserít, hogy a kereskedelmi tévék egymást túllicitálva szerveznek olyan „valóságshow"-nak beállított műsorokat, amelyek szinte kizárólag arról szólnak, hogy vajon ki kit mikor tesz magáévá (micsoda avíttas szavak ezek), és ki mekkorát
tud bulizni (értsd: tökrészegen ordenáré szavakat ordítani és ordenáré dolgokat tenni).

Az, hogy ezek a műsorok olyanok, amilyenek, persze nem véletlen: ezt nézi a nép. Vagy legalábbis a tömeg, a célközönség, aki a hirdetés szempontjából érdekes. És itt jön igazán a fontos kérdés, amire én nem tudom a választ: miért ez kell nekik? Mi van ebben olyan, ami szinte kényszeríti a gyanútlan embert, hogy nézze?

Hogy a szex mindig is nyerő, az rendben. De ezen túl is kell lennie valaminek, ami vonzóvá teszi a káromkodással, intrikákkal, szemétkedésekkel, műbalhékkal, hisztikkel színezett villavilágot. Van egy elkeserítő válaszom: mert olyan emberi.

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2011. október 11. 12:03
  „Változatlanul hiszek abban, hogy van a világban fennkölt emberi, nemes és szép is. Erre törekszem és nem lefelé a pocsolyába a sertések közé. A szépre és jóra törekvés boldogít, a VV-hez hasonló életfelfogás boldogtalanná tesz és tönkre mész bele. Rá fogsz jönni de más későn, az öregkori magányodban, gyermekeid szomorú sorsában, hányódásában, depressziójában, hogy bizony tévedtél és félrevezetett a VV!”
 • 4. elemér 2011. október 11. 09:38
  „Ezeket a müsorokat olcsó elöállitani és nemkellenek sztárok. Mo. mindig csak egy majmoló ország volt és a media az egyik legjobb példa. Amcsikat és az angolokat majmolja a világ. Mo.-n nincs lemaradás. Ez a media törvény is csak majmolás. Bush pártja a jobb oldali republikános párt volt az aki ezt kiagyalta. Törpe pedig Bush-t majmolja programjaival. Ezt én egyböl felismertem, de a szavazók hisznek a mitoszokban, amit Kölcsey Ferkó terjesztett. Törpe is odakerül ahová Bush és nem oda ahová képzelte.”
 • 3. kisokoska 2011. október 08. 20:39
  „Nem értem a felháborodást. Magyarországon legalább országos terjesztésű adó van vagy 20-25. Miért nézzük mégis?
  Régen is azt nézte a nép amit adtak, csak arra még a a mai napig is emlékszünk. Vajon ki emlékszik már a VV-2-re, vagy 3-ra- netalán a 4-re? Mind sztárok voltak és eltűntek a süllyesztőbe. Akinek nem tetszik ajánlom az ATV nézését.
  Nálam ilyen sorsra jutott a király TV is, a Hír Tv tesója.”
 • 2. pancser 2011. október 03. 14:59
  „Ilyen a nép, ennek van divatja, egyetértek! Miért ilyen, az már nehezebb kérdés, valószínűleg azért mert a nyugati világ erkölcsi válsággal küszködik. Az életeknek nincsen céljuk csupán az önpusztító élvezetek vannak a középpontban! Aki az érdekeket keresgeti, az rossz nyomot követ, a válság elsősorban szellemi természetű!”
 • 1. pirosász 2011. október 03. 06:49
  „"ezt nézi a nép" Géza,Géza egy kicsit cinikus vagy! Pontosan tudod Géza hogy ezek az adók ingyen "foghatók"!Ha ezek az adók fizetősek lennének, a kutya se nézné őket! Valakinek nagyon megéri butítani a magyarokat,még az ilyen nagy bírságok melett is! Géza te mindent tudsz,kinek az érdeke ez a sok mocsok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diploma előtt

Még inkább a vérszerződéshez viszi közelebb a megrendelőt és a megbízást teljesítőt, mert börtönbe… Tovább olvasom