Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Nekem van igazam

A vasárnapi európai választásokat elemezte a kormányfő, és szerinte az eredményekből kiolvasható, neki van igaza.

Noha soha nem mertem kételkedni abban, hogy Orbán Viktornak igaza van, azért mégiscsak jóleső érzés, hogy még a franciaországi és a görög választások, ahogy mondja, részben a szerb eredmények is, őt igazolják. Bár innen, az íróasztal széléről úgy fest, mintha a jobboldali kormányok gyengültek volna, de hát ez sem lehet probléma, mert mint tudhatjuk, az igazság nem ilyen vagy olyan párti. Aligha történik manapság olyan a világban, amely ne arra adna igazolást, hogy a magyar út az egyetlen jól járható és jövőbe ívelő. Erről beszélni jó lehet, de hallani ezt befogadó egyszerű állampolgárként még jobb.


Mert én úgy vagyok vele, nekem nem az kell, hogy igazságos legyen az adózás. Mondjuk a gazdagok többet fizessenek, mint a szegények. Hogy ne legyen telefonadós sarcolás vagy sárgacsekk-adó. Hogy a benzin a fizetésemhez képest ne olyan drága legyen, mintha önnön véremmel autóznék. Nekem nem az a lényeges, a kormányzat azt mondja, amit tesz. Ha szigorít, akkor azt ne hívja kiigazítási, felemelkedési programnak. Arra is fittyet hányok, hány, ellenzékből korábban bírált, lépést tesznek meg a vasútvonalak bezárásától a felsőoktatás fizetőssé tételéig. Ezek lényegtelen kommunikációs félreérthetőségek, melyek rossz interpretálása csak megzavarná a tiszta lelkű népet. Nekem az a fontos: legyen valaki, aki ösztönösen tudja az összefüggéseket, és segít abban, beláthassam, megint neki lett igaza.

A feleségem azt mondogatja nekem, hogy nincs tévedhetetlen ember. Ám én jól megmondtam neki, hogy de! Mert igenis lehetséges, hogy minden pont úgy legyen tökéletes, ahogy azt valaki, és itt most nem mondok nevet, nehogy bárki is azt képzelje, személyi kultusz van Magyarországon, megálmodta.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paprikás hangulatban

Tovább olvasom