Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Ne félj, magyar!

Szeretnék egy országvezért, aki nem kiált, hogy rettegj, magyar, hanem szépen szól: ne félj!

Na már megint jól meg vagyunk ijesztve. Huuuh, vészhelyzetbe sodródott Magyarország – mondta tegnap Orbán Viktor a magyar diplomaták előtt tartott előadásában. Aztán kitért arra is, hogy ez a vész akkora, még a szuverenitásunk is odalehet. Mint szegény görögöknek. Bár szerintem ők már elvesztették korábban, hiszen a tévében naponta látom, hogy még a joghurtjuk receptjét is elvettük tőlük. Mi marad akkor nekik? És mi marad nekünk, ha egyetlen kincsünk, a szuverenitás oda? (Eddig ugyanis soha senkitől nem függtünk. Se osztrákoktól, se oroszoktól, se németektől, se kínaiaktól, se bankoktól, se külföldi befektetőktől, se honi politikusoktól. Ugye?)

Most tehát megint jól ránk van ijesztve, csak hogy tudjuk, hol is a helyünk. De nyilván azért kiáltott farkast a szónok, hogy lelkileg fel tudjunk készülni az őszi harcokra az elszegényedés és a spekulánsok, a frank megugrása és ki tudja, még ki és mi ellen.

Nehéz napok jönnek tehát, és kormányunk nem tehet mást, szerény odaadással és önfeláldozással áll a vártán és ígér. Annak ellenére, hogy Bokros Lajossal szinte teljesen egyforma jövőképet vizionált Orbán Viktor – a következő nyolc-tíz évben sem jön el a konszolidáció és a nagy fellendülés ideje Európában –, nálunk meglesz az egymillió munkahely tíz év alatt. Tessék figyelni, szkeptikusok! Csak a következő évben két-háromszázezer ember kap munkát! Na mi kell még?

Nekem? Egy kis őszinteség végre!

Mert nagyon sok dologban teljesen egyetértek a miniszterelnökkel. Magyarország nemzetközi megítélése tényleg nem a legjobb. A visegrádi országok gazdaságilag is leköröztek minket. És valóban akadnak spekulánsok, akik képesek kis országokat cső(d)be húzni. Az is tiszta sor, hogy végre racionalizálni, leépíteni kell. Oktatásban, egészségügyben, állami intézményekben. (Bár ez ugye nem a munkahelyteremtés tipikus esete.) Meg kell adóztatni a multikat, az egészségtelen ételeket, csökkenteni kell az államháztartás hiányát.

Egyben viszont különböznek nézeteink. Nem hiszem ugyanis, hogy az emberek nem felnőttek annyira, hogy megértsék, nincs más út, csak a megszorítások újabb kanyargós ösvénye. Ja, ezt nehéz lenne kimondani, mert ezzel beismernék, hogy az Orbán-csomag, ó, bocs, a Széll Kálmán Terv is erről szól? Miért nem lehet beismerni: igen, kellett volna a vizitdíj, ami ellen népszavaztunk. Igen, kellett volna az iskolák bezárása korábban, ami ellen az utcára vonultunk. Igen, kellettek volna a szociális megszorítások.

Olyan jó lenne, ha egyszer végre nem ijesztgetni akarna valaki minket, hanem megérteni. Megvigasztalni. Szeretnék egy országvezért, aki nem kiált, hogy rettegj, magyar, hanem szépen szól: ne félj! Már nem szeretnék újabb harcokat senkivel, mert nekem, nekünk végre béke kellene.

Olvasóink írták

  • 2. thermál 2011. augusztus 31. 07:54
    „A mi kedves vezetőnk, mindíg jobb lábbal kel ki az ágyból, csak rossz oldalon van a fal. A mondandóját is ez határozza meg.”
  • 1. pirosász 2011. augusztus 31. 05:35
    „Ne félj Gyuri!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oxigénpalack nélkül

Egyre távolodni látszik, amiről a miniszterelnök alig másfél éve beszélt. Pedig milyen szépen… Tovább olvasom