Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Ne add fel!

Szombati számunkban nyitjuk ki a Kisalföld-advent rászoruló családokra nyíló első ablakait.

Megdöbbentő híreket olvashattunk az elmúlt hetekben az emberi közönyről. Arról, hogy járókelők, vagy éppen munkatársai mennek el segítségnyújtás nélkül egy haldokló mellett. Ezek a történetek a szívünkbe markolnak, nehéz, szinte lehetetlen szabadulni a szorításból.

Pedig mennyi mindenről nem is tudunk. Sejtelmünk sem lehet arról, milyen sokan élnek láthatatlanul, magányosan, segítő kezek nélkül, kiúttalan szakadékban. Mi például itt, a szerkesztőségben mindig nagy aggodalommal hirdetjük meg az adventi jótékonysági akciót a Jóakarat hídján, olvasótól olvasóig. Mert olyan töménységben találkozunk súlyos betegséggel, mélyszegénységgel, adósságheggyel, ami már-már feldolgozhatatlan. Legszívesebben elmenekülnénk, amikor a nagy levélhalmot, a kérvények sokaságát látva tudjuk, hogy most bizony bele kell élnünk magunkat kilátástalan élethelyzetekbe.

Mégis, ez az aggodalom csak addig tart, amíg meg nem jelennek a lapban az első történetek rászoruló családokról, mert aztán átérezhetjük, hogy a közönyt igenis elhomályosítja a jóság. A maguk is szigorú beosztásra kényszerülő kisnyugdíjasok küldik sárga csekken megspórolt forintjaikat, közleményként gyakran pár biztató szóval a nélkülözőnek: Küzdj! Ne add fel!

A Kisalföld-advent rászoruló családokra nyíló első ablakait szombati számunkban nyitjuk ki, és jó érzés leírni, hogy már eddig is sok adományforint érkezett a Lapcom Média Alapítvány számlaszámára. Önök idén is szebbé teszik sok segítséget kérő család karácsonyát.

Ezért üzenjük mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy még egy kivert kutya vagy a híd alatt elpusztult galamb is nagyobb figyelmet kap a társadalomban, mint egy hideg magánytól, vagy a betegség, munkavesztés miatti pénztelenségtől fulladó ember; üzenjük, hogy nem halt ki a jóság.

Még néhány nap és meggyújtjuk a karácsonyváró első gyertyát. Ideje lassítani az időt. Hogy meg tudjuk látni és át tudjuk érezni az emberi lét fényes oldalát. Szemünk és szívünk egyaránt megvan hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem biztonságos

Ha tetteim és a hozzáállásom logikus következményeként történnek velem a dolgok, megvan az esélyem… Tovább olvasom