Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Ne add fel!

Szombati számunkban nyitjuk ki a Kisalföld-advent rászoruló családokra nyíló első ablakait.

Megdöbbentő híreket olvashattunk az elmúlt hetekben az emberi közönyről. Arról, hogy járókelők, vagy éppen munkatársai mennek el segítségnyújtás nélkül egy haldokló mellett. Ezek a történetek a szívünkbe markolnak, nehéz, szinte lehetetlen szabadulni a szorításból.

Pedig mennyi mindenről nem is tudunk. Sejtelmünk sem lehet arról, milyen sokan élnek láthatatlanul, magányosan, segítő kezek nélkül, kiúttalan szakadékban. Mi például itt, a szerkesztőségben mindig nagy aggodalommal hirdetjük meg az adventi jótékonysági akciót a Jóakarat hídján, olvasótól olvasóig. Mert olyan töménységben találkozunk súlyos betegséggel, mélyszegénységgel, adósságheggyel, ami már-már feldolgozhatatlan. Legszívesebben elmenekülnénk, amikor a nagy levélhalmot, a kérvények sokaságát látva tudjuk, hogy most bizony bele kell élnünk magunkat kilátástalan élethelyzetekbe.

Mégis, ez az aggodalom csak addig tart, amíg meg nem jelennek a lapban az első történetek rászoruló családokról, mert aztán átérezhetjük, hogy a közönyt igenis elhomályosítja a jóság. A maguk is szigorú beosztásra kényszerülő kisnyugdíjasok küldik sárga csekken megspórolt forintjaikat, közleményként gyakran pár biztató szóval a nélkülözőnek: Küzdj! Ne add fel!

A Kisalföld-advent rászoruló családokra nyíló első ablakait szombati számunkban nyitjuk ki, és jó érzés leírni, hogy már eddig is sok adományforint érkezett a Lapcom Média Alapítvány számlaszámára. Önök idén is szebbé teszik sok segítséget kérő család karácsonyát.

Ezért üzenjük mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy még egy kivert kutya vagy a híd alatt elpusztult galamb is nagyobb figyelmet kap a társadalomban, mint egy hideg magánytól, vagy a betegség, munkavesztés miatti pénztelenségtől fulladó ember; üzenjük, hogy nem halt ki a jóság.

Még néhány nap és meggyújtjuk a karácsonyváró első gyertyát. Ideje lassítani az időt. Hogy meg tudjuk látni és át tudjuk érezni az emberi lét fényes oldalát. Szemünk és szívünk egyaránt megvan hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem biztonságos

Ha tetteim és a hozzáállásom logikus következményeként történnek velem a dolgok, megvan az esélyem… Tovább olvasom