Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Nagy mutatvány

Amit nem tudunk, azt jó eséllyel soha nem tudjuk meg.

Akár valami régi, elfuserált, véget nem érő május elsejei felvonuláson is érezhetné magát az ember, úgy pukkannak a lufik egymás után. Csak itt most nem ingyensörre meg -virslire megy a játék. Mindenesetre szép díszítősor állhatna össze a pénzügyi botrányokkal hírbe hozott cégek logójából a teljesség igénye nélkül is: Orgovány és vidéke, Alba Takarék, DRB Bankcsoport, Buda-Cash, Hungária Értékpapír, Quaestor Hrurira, Kun-Mediátor. És persze amikről még nem tudunk. Vagy nem tudhatunk.

Egyik oldalon fizetésképtelen takarékszövetkezetek, pénzváltók, itt a piros, hol a pirost éveken át büntetlenül játszó brókercégek, engedély nélküli pénzügyi befektetési szolgáltatók, illegális kötvénykibocsátók, sok százmilliárdos irdatlan veszteségek. A másikon törvénymódosítgatási kísérletek, piacfelügyeleti vizsgálat, drákói szigor meg büntetés emlegetése, néhány irgum-burgum meg haragosnak szánt mondat, bilincsek kattanását sürgetendő; hozzá nyilatkozatok sora az egymásra mutogatásba csomagolt, szanaszét hárított politikai és jogi felelősségről. No meg a naponta változó hírek a kártalanításról, elsősorban a pénzügyi szempontból gyanútlan, a mesés hozamígéreteknek a rossz emlékű Pilis-Invest- és Baumag-ügy után is bedőlő, tízezerszám megvezetett, dühös embereknek. Már csak azért is, hogy hálásak legyenek, ha egyszer visszakapják azoktól, akik nem lopták meg őket, azt, ami amúgy is az övék.

Aki jól figyelt, eddig sok mindent megtudhatott a nagy mutatványról. Például, hogy mindezért senki sem felelős, sem a kormány, sem a nemzeti bank, sem az ilyen-olyan felügyelet, sem az elmúlt „nyóc" év, meg az azt követő öt sem. Amit meg nem tudunk, azt jó eséllyel soha nem tudjuk meg. Nevesen: ugyan hol van az a pénz, ami nincs sehol?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségünkre!

Végre egy olyan terv, aminek mindenki örülhet. Tovább olvasom