Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Nagy Laci és a 10 eurós napidíj

Svédországban azért leszünk egy Nagy Lacival szegényebbek, mert érezhetően nem sikerült tiszta vizet önteni a pohárba.

Péntek délután Izland ellen pályára lép, s megkezdi szereplését a férfi kézilabda válogatottunk a világbajnokságon. Amennyiben az első hét hely egyikén végez a csapat, akkor ott lehetnek a játékosok a londoni olimpiára vezető kvalifikációs tornákon. (Az ötkarikás játékokra csak a világbajnok jut ki automatikusan.)  

Ha realitás talaján maradunk, akkor jól tudjuk, hogy a mezőny iszonyatosan erős, s szinte csodaszámba menne a legjobbak között végezni.

A csoda azonban mindig benne van a férfi válogatottunkban – sokkalta inkább mint a feleslegesen agyonsztárolt női gárdában –, emlékezzünk csak a 2004-es athéni olimpiára.

Hasonlóan világklasszis ellenfelekkel szemben jutott lépésről lépesre előre a csapat, s végül úgy csúszott le éppen a dobogóról, hogy megverte az akkoriban világ legjobbjának tartott német válogatottat.

Hat évvel ezelőtt Nagy Laci volt a vezéregyéniségünk, s most egészen biztosan nem ő lesz.

Azt nem állítanám, hogy minden egyes mozzanatát követtem az immáron másfél éve húzódó Nagy-sztorinak, de összességében sejtésem szerint igazi "magyaros" történetté alakult ez az ügy. Ezen sorok írója a kezdetektől fogva egyértelműen a Barcelona átlövőjével szimpatizált.

Azt egyébként sem értettem teljesen, hogy miért kiáltották ki egyesek "hazaárulónak" a hórihorgas játékost. Azért, mert külföldön találta meg a számításait, s nem itthon képzeli el a jövőjét, még nem hazaáruló - csak kőkemény, saját érdekeit szem előtt tartó profi sportoló.

Ráadásul a dolgok jelenlegi állása szerint nagyon úgy fest, hogy Nagy Laci nem is lesz spanyol válogatott, de ennek ellenére továbbra sem vállalja a játékot magyar színekben. Svédországban azért leszünk egy Nagy Lacival szegényebbek, mert érezhetően nem sikerült tiszta vizet önteni a pohárba.

Ha különböző luxuskérésekkel (sztárallűrökkel) bombázta volna a szövetséget Nagy, akkor a szimpátiámat bizonyosan elveszti. Az viszont, hogy szóvá tette a 10 eurós (!) napidíját és a játékosok nem megfelelő biztosítását, nem csupán karakán egyéniségre vall, de egyben megmutatta a Magyar Kézilabda Szövetség gyengepontjait is.

Ugyan a szövetség próbálta menteni a menthetőt tavaly novemberben egy közleménnyel – amelyben szó esik tisztességes keresetről és a biztosítás fontosságáról, de konkrét összegekről nem –, a kabaréba illő napi 10 euróra nincs mentség.

Ha azért ilyen alacsony a napi apanázs, mert nem sikerült elegendő szponzort találni, akkor ez a szövetség hibája, ha pedig akadnak támogatók, de "szétfolyt" a pénz, akkor ismét inkább magukba kellene nézniük a szövetség vezetőinek, s kicsit elgondolkodni.

A kritikus gondolkodás mellett szól a magyar kézilabda évet óta tartó mélyrepülése, a tehetséggondozás, az ütőképes új generációk egyértelmű hiánya is.

Merthogy ezeken a tényeken az sem változtat, ha Nagy Laci a jövőben megszánja a szövetséget, s fillérekért újra magára húzza a címeres mezt.

Olvasóink írták

 • 10. mc 2011. január 15. 12:00
  „Válogatottban szerepelni, az kitüntetés.

  Nagy Lászlót ezentúl soha és sehol ne tüntessék ki.
  Legfeljebb tüntessék fel egy sportjára, hazájára szégyent hozók szégyentábláján, mert aki elfelejti hoonan érkezett, hova tartozik(zott) annak ott a helye. A szégyentáblán.”
 • 9. krisztian75 2011. január 15. 10:07
  „Ahogy a lenti hozzászólásokból is kiderül - még ha nem is reprezentatív -, valami Nagy Laci körül sincs rendben. Az emberek nem hisznek neki, ahogy én sem hiszem, hogy magyar válogatott mezben akar még valaha megjelenni. Még akkor sem, ha minden a legnagyobb rendben lenne. El fog telni hamarosan a 3 év, és fgyeljétek meg, "hirtelen" adódik valami körülmény, ami miatt spanyol válogatott lesz. Ez sem lenne baj, na de ez a 3 évnyi körítés...ezt nem így kellene, ez stílustalan...”
 • 8. nyá 2011. január 15. 07:37
  „Aztán majd ha hazajön öregen, rákosan, betegen akkor az egész ország farokfelvágva nyalakodik a háta mögött és tán még egy sportcsarnokot (stadiont) is elneveznek a nagy spanyol állampolgárról úgy mint a másik hazaárulóról.”
 • 7. LAZA 2011. január 14. 19:05
  „Hát?
  Nagyjából megegyeznnek a vélemények.
  Lacika bizony igencsak másfelé tekinget.
  Menjen! Ha Kell!
  Elég hitvány dolognak tünik amit művel!”
 • 6. Nyepet 2011. január 14. 18:04
  „Egyáltalán nem értek egyet Szeghalmi Balázs véleményével!
  N. Laci spanyol válogatott akar lenni, de nincs annyi gerinc benne, hogy ezt így kimondja, helyette kifogásokat keres.
  A közvélemény azért fordult ellene, mert a pénzt hozta fel indokként egy olyan ügyben, ahol a hazáját kellene képviselnie. Ha történetesen az apanázs 100 euro lenne, akkor lehet hogy a mez színével lenne gondja, esetleg a himnusz dallama nem tetszene neki. Teljesen mindegy, ő ebben az országban már lejáratta magát, felesleges azon elmélkedni, hogy vele mire jutnánk.
  Mindenkinek joga van országot váltani, a lelkiismeretével számoljon el, de ne játssza el a mártír szerepét.
  Csak csendben megjegyzem, hogy a női válogatottra tett lesajnáló megjegyzésért - főleg Győrben - lehet hogy "megkövezik".”
 • 5. Infamous 2011. január 14. 17:45
  „ha akarna, már rég spanyol állampolgár lehetne, szerintem az MKSZ-ben kellene kicsit körülnézni. már több mint 20 éve ugyanaz a maffia irányítja, komoly eredmények pedig sehol... Sinka elvtárs azt nyilatkozta, hogy profik a körülmények, ja persze a csajok azért edzettek jéghideg csarnokban Tatán. ..”
 • 4. Juzek 2011. január 14. 17:09
  „Ezt a Nagy L. ügyet be kellene már fejezni. Mióta kéreti magát? Maradjon ott ahol van. El kell felejteni, mert ennyire anyagias a hazájával szemben nem lehet. Ha lehetne, az állampolgárságot is megvonnám tőle!
  Piti pali!”
 • 3. kleopatra 2011. január 14. 16:56
  „A klub-csapatokban játszanak fizetésért, a válogatottban pedig legyen megtiszteltetés minden játékosnak, hogy ott szerepelhet, ingyen, fizetés nélkül.”
 • 2. WTF 2011. január 14. 16:52
  „Nem érzem őszintének Nagy László érveit... Ilyen hozzáállással meg kár lett volna kimennie Svédországba! Szedje össze magát, aztán játsszon a spanyoloknál, hogyha ott jobban tud érvényesülni.”
 • 1. georgbob 2011. január 14. 16:50
  „Ha kabaréba illő a 10 eurós napidíj, akkor miért tette szóvá??? Az éremnek két oldala van, mint tudjuk. A többiek miért mentek ki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43. 01. 12.

Fertőszentmiklóstól Ikrényig emlékünnepségek sorát rendezik, ahol a XX. századi történelmünk egyik legnagyobb tragédiájára emlékeznek. Tovább olvasom