Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Múzsák kora

A kattintások korában én egy big like-kal jövök a múzsáknak.

Soha rosszabbul ne kezdődjön évad Győrben! Szenvedély, tehetség, sírás és nevetés, esőben, napsütésben, négy napon át. Hogy mire jutottak a tegnapi színházmarketing-konferencián a szakemberek, fogalmam sincs, de ha abszolút hallással le tudták kottázni azt, amivel hétvégén előálltak a színházban és környékén, na azt a mintát kell követni mindenhol, ahol sikert akarnak. Telt ház lépten-nyomon.

Aki kedveli a színi játékot, az hamar megérzi, ha a deszkákról a megtanult alakoskodás süt vagy Zeusz két lányának a csókja izzasztja a kulisszát. Ebben a demokráciadeficites világban különösen felértékelődnek a művészetek. Na nem úgy, hogy a bértáblában ugyanannyit ér az, aki megnevetteti a közönséget, mint az, aki a futballpályán megríkatja a szurkolókat. A csúcsgázsik és az épületfelújítások még váratnak magukra a színházakban és szotyolát sem lehet köpködni az előadások alatt, ám a játékok felülmúlják a nemzeti válogatott produkcióját.

A múzsák szép korszaka köszönthet ránk, mert éhezünk a tartalmas gondolatokra, a hatalom fricskájára, az igaz érzelmekre, az őszinte emberi kapcsolatokra, az érthető beszédre, a tiszta szólamokra. A pózokkal terhelt és szerepeket játszó hétköznapokban, ahol a Facebook dokumentálja a boldogság illúzióját, a jól értesültséget és a társadalmi megbecsültséget, a színház veszi át kénytelen-kelletlen szembesülésünket a valósággal. A kattintások korában én egy big like-kal jövök a múzsáknak, akik nem engedik feledni a szembesülést önmagunkkal. Szabadon választhatunk, hogy sírunk vagy nevetünk a taps alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

(Al)koholmány

Néhány élelmes csempészbanda biz- tosan jól megszedné magát az illegálisan forgalmazott italokból. Tovább olvasom